Sultan papağanı gaga kırılması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bilgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bilgin

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Dün sultan papağanımı veterinere götürdüm kanamalı kuyruk kırılması olduğu için. Dikiş attılar ve yakalık takarken alt gagasını kırmışlar. Yem kırabilir denildi ama kabuklu kabuksuz yiyemiyor. Eve getirdim kanama devam etti sonra tekrar götürdüm veterinere narkoz verip yaktılar gagasını. Sonra tekrar kanama açıldı ama çok kanadı. 3. Kez götürdüm ve orada kaldı. Şuan orada. Alt gaganın sadece kök kısmı kaldı. Uzar mı ? Ne şekilde besleyebilirim korktuğu için yanaştırmıyor kendisine ve de 8 yaşında. Şırıngayı kabul etmiyor.

Merhaba arkadaşlar
Dün sultan papağanımı veterinere götürdüm kanamalı kuyruk kırılması olduğu için. Dikiş attılar ve yakalık takarken alt gagasını kırmışlar. Yem kırabilir denildi ama kabuklu kabuksuz yiyemiyor. Eve getirdim kanama devam etti sonra tekrar götürdüm veterinere narkoz verip yaktılar gagasını. Sonra tekrar kanama açıldı ama çok kanadı. 3. Kez götürdüm ve orada kaldı. Şuan orada. Alt gaganın sadece kök kısmı kaldı. Uzar mı ? Ne şekilde besleyebilirim korktuğu için yanaştırmıyor kendisine ve de 8 yaşında. Şırıngayı kabul etmiyor.

Kuyruğu kırıldı dikiş attılar derken? Yakalık niye takıyorlar? Neyse hepsini geçtim gagasını nasıl kırmayı başardılar? Veterinermi kasapmı bunlar?

Oyla 0
Kanlı kuyruk kökü oluşmuş içeride. Konarken çarpıp içerideki kuyruk kökleri kırma yapıp etini yardı. Dikiş için götürdük. Dikişlerini kaşımasın diye yakalık taktılar. Yakalığı sabitlemek için zımbalarken alt gagasını kırmışlar sanırım zımbayı bastılar. Sonra kanama durmadı uyuttular tekrar yaktılar gagayı kökü kalana kadar sadece. Çile oldu hayvana yaptıkları. Benim sorum uzar mı ? Ne şekilde beslemem gerekiyor.

Oyla 0
Vitamin vs verdiler antibiyotik iğne vs yaptılar çok kan kaybettiği için. Oraya bırakmam gerekti çünkü kan durmuyor onlar küvezde ısıya koyuyorlar kanı durdurmak için. Bir de yatı parası aldılar. Kuyruk için götürdüm hayvan gagasız çıktı. Yaşı da var çok korktu şırıngadan almıyor ki tam tutulmuyor kuyrukta dikişleri var

Oyla 0
Klinik olarak nereye gittiniz klinik var klinik var çünkü.

Oyla 0
Öncelikle durumunuz normal bir durum değil, pek araştırmadım lakin şikayet etme durumunuzu değerlendirmelisiniz. Şahsen, ne yatı parası verirdim ne de peşlerini bırakırdım. İnsanlarda da benzer durumlar olabiliyor, malumumuz.

153 den gerekli yönlendirmeyi alarak şikayet konusunda ne yapabileceğinize bakmalısınız. En azından verdiğiniz paraları geri alıp istanbulvet gibi ya da benzer bu konuda deneyimli başka vetlere acil giriş yapabilirsiniz...

Oyla 0
Utanmadan yatı parasını istediler benden. Araştırdım kuşu alacağım zaman şikayette bulunacağım geri kalan günlerin parasını istedikleri zamanda. Ben kuşumu oraya sadece kuyruk için götürdüm hali beter şuan yem yiyemiyor ve elle beslenmek zorunda en azından yeni gaga çıkana kadar. Onların sorumluluğundayken gagası kırıldı hatta kırdılar. Hatta iyileşene kadar bakmak zorundalar ama üstüne para talebinde bulunuyorlar. Kuşu alır almaz yazacağım şikayeti. Gagası çıkar değil mi ?

Oyla 0
Kesinlikle peşini bırakmayın durumun.

Resmi şikayet birimlerinin yanısıra, hayvan hakları konusunda ciddi çalışmalar, sosyal sorumluluk projeleri yürütenler ile iletişime geçiniz. Taleplerinizi ve durumu kötüye kullanmak niyetindelerse ısrarla, bu girişimlerinizi de iletebilirsiniz kendilerine.

Aşağıda ki konuyu inceleyiniz lütfen

Oyla 0
Geri