sultan papağanı garip ve agresif

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cihad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cihad

iyikus.com Üyesi
Sultan papağanımı halsiz ve sürekli hapşırmasından dolayı veterinere götürdüm götürdüğüm veteriner bir sorun olmadığını söyledi ve hapşırması ve halsizliği için fotoğraftaki multivitamin ile sirke ve zencefil karışımı olan ürünleri sabah akşam 1 er damla ağzına damlatmamı söyledi 2 gün boyunca kullandım anca papağanım dün akşamdan beri çok agresif sürekli kafasını sallıyor asla uyumayacağı yerlerde uyukluyor ve gelip omuzumda uyuyor(normalde omzumda uyumaz asla) tüylerini temizlerken çok sinirli ve hızlı yapıyor birde fotoğraflarda gözüktüğü gibi nerede durursa dursun sanki birşey görmüş gibi 10 saniye kadar dalıp gidiyor ama baktığı yerlerde hiçbirşey yok ve bunu heryerde yapıyor.ele alınmaktan nefret eder ve biz damlaları damlatmak için ele aldık mecburen bu yüzden strese mi girdi acaba yoksa farklı bir hastalık mı yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• r1.jpg
    r1.jpg
    324 KB · Görüntüleme: 7
  • r2.jpg
    r2.jpg
    438.5 KB · Görüntüleme: 6
  • r3.jpg
    r3.jpg
    304.2 KB · Görüntüleme: 7
  • r4.jpg
    r4.jpg
    310.1 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba, çok geçmiş olsun. Verilen ürünleri bir kaç gün kullanınız. Mutlaka suları 6-8 saatte bir tazeleyerek veriniz. Görüntüsü hafif kırgın gibi ama dışkısı çok bozuk sayılmaz.

Oyla 0
açıkçası ürünleri kullanmaya korkuyorum çünkü onları verdikten sonra bu duruma geldi ondan öncesinde tek sorunu hapşırması ve biraz fazla uyuması idi

Oyla 0
Bütün veterinerlerde bu avicare ürünlerini veriyor arkadaş bi faydası olsa bari. Ben daha kullanıpta sonuç alan görmedim. Zaten bu tarz ürünlerle tedavi olmaz kuş hastaysa ilaç kullanılıcak bu kadar net..

Solunumda sorun gözlemliyormusunuz? Nefes alırken zorlanıyormu? Hapşırma dediğiniz sulu bir şekildemi hapşuruyor?

Oyla 0
evet hapşırırken tükürük saçılıyor solunum sorunu yok ama çok uçtuğunda nefes nefese kalıyor onun haricinde uyurken bazen uyanıp üst üste hapşırıyor

Oyla 0
evet hapşırırken tükürük saçılıyor solunum sorunu yok ama çok uçtuğunda nefes nefese kalıyor onun haricinde uyurken bazen uyanıp üst üste hapşırıyor

Siz öncelikle şu veterinerin verdiği ürünleri kullanmayın. Kuşa dokunmuş olabilir. Bir iki gün kuşu dinlendirelim ve gözlemleyelim. Gerekirse antibiyotik kullanılması lazım..

Çevrenizde kuşlardan anlayan başka bir veteriner bulursanız götürmekte fayda var...

Oyla 0
teşekkürler dediğiniz gibi 1 2 gün daha takip edicem eğer durumu düzelmezse mecbur bir uzmana götürücem.ben şuan istanbul fatihte oturuyorum bu çevrede kuşlardan anlayan bir veteriner bilen arkadaşlar varsa yazabilir mi

Oyla 0
Bu ürünleri ne şekilde verdiniz?
Ürünler yem premiksi olduğundan ilaç görevi görmez. Bildiğiniz vitamin, aminoasit başka bir şey değil. Dokunduğunu zannetmiyorum. Aksi bir etki yapması lazımdı. Suya kaç damla olarak verdiniz.

Oyla 0
Arkadaşlar merhaba kuşumun garip hareketleri ve agresifliği düzeldi 2 gündür çok yoğun bir şekilde izliyorum bol tükürüklü ve normal bir bebek boyutunda balgam çıkarıcak kadar hapşırıyor bildiğiniz koluma baya balgam ve tükürük fışkırıyor gün içindede kendisini kaşırkenki hapşırması hariç üst üste hapşırığı devam ediyor.nefes alıp verirken herhangi bir ses çıkarmıyor bir sıkıntısı yok gibi anlayamadım ayrıca gün içinde aktif enerjik ve yem yemesi su içmesi normal dışkı fotoğraflarınıda ekliyorum

Ekli dosyalar

• rr1.jpg
    rr1.jpg
    175.6 KB · Görüntüleme: 2
  • rr2.jpg
    rr2.jpg
    70.9 KB · Görüntüleme: 2
  • rr3.jpg
    rr3.jpg
    133.6 KB · Görüntüleme: 2
Oyla 0
birde az önce farkettiğim birşey var başını okşarken tüylerinin arasından derisini gördüğümde çok kepekliydi soyulmuş gibi bu normal mi

Oyla 0
kuşun hapşırması baya arttı hiç olmadığı kadar sulu ve balgamlı bir şekilde hapşırıyor abartmıyorum neredeyse insan kadar çok balgam çıkartıyor ama genel durumu gayet iyi ve enerjik

Oyla 0
Merhaba, acil veterinere götürmek gerekiyor. Mutlaka eldivenle temas ediniz. Bazi kuş hastaliklari bulaşıcıdır

Oyla 0
Geri