Sultan papağanı Gelişimi? Büyümüyor?

HasanKıskanc

Yeni Üye
Merhaba Sultan papağanı çiftlerimden birtanesi 6 yumurta yaptı yumurtalardan ilki normal olarak 6 ocakta çatladı ve ilk yavruyu aldım. diğer yumurtalar oluşum oldu fakat yumurtalar çatlamadığı için yumurta içinde öldü ve son yumurta 13 ocakta çatladı toplam 2 adet yavru aldım anne baba ilk yavruyu iyi besledi ve gelişimi çok iyiydi ama 2. yavruyu 10. günden sonra dışladılar pekte gelişim göstermedi elle beslemeye çektim. Çok küçük ve hiç bir tüy gelişimi yoktu elle beslemeye D3 ve A vitamini takviyesi ve Nurtbird A21 ile devam ediyorum bugun 47 günlük oldu tüm tüy gelişimi başladı fakat ufak kaldı 25 günlük bir yavru ebatlarında sağlık sorunu yok gibi duruyor ama büyümüyor sayılır avuç içi kadar sizce nasıl bir sorun olmuş olabilir? neyi vardır ? ve nasıl bir yol izlemem gerekli?

Üzüldüm bu duruma. Sultan papağanlarında sık gözlemlenen bir problemdir bu. Elle besleme, ebeveyn beslemesi gibi olamayacağından 8-15 günlük bir gelişim geriliği söz konusu olabilir. Bu evreyi sağlıcakla atlatırsa ilerleyen süreçte yetişecektir kardeşine

Oyla 0
Geri