Sultan Papağanı Gözü Sulanıyor

Ramazan Gök

iyikus.com Üyesi
Sultan papağanımın gözü kızarık sulu ve sürekli kaşıyor ilk başta sadece sağ gözü böyleyken şuan iki gözüde böyle gentagut kullandım fakat fayda etmedi

Ekli dosyalar

• IMG_20200905_180503.jpg
    IMG_20200905_180503.jpg
    221.1 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20200905_180711.jpg
    IMG_20200905_180711.jpg
    223.7 KB · Görüntüleme: 5
Bu tip durumlarda şişme riski olduğundan varsa veterinere danışın. Eczaneden gentagut ve teramycin krem alınız. Gentagut her iki gözünede günde 1 kez aynı saatte uygulayınız. Kremide 1 ya da 2 kez göz içine değdirmeden yüzeysel sürünüz. 3/4. gün düzelmesi gerekir.

Oyla 0
Merhaba yaklaşık 12 gündür göz damlasını 1 haftadır teramycin toz halini veterinerden alarak kullanıyorum fakat hala durum böyle veterinere tekrar götürmeli ya da önerebileceginiz başka bir şey var mı

Oyla 0
Merhaba yaklaşık 12 gündür göz damlasını 1 haftadır teramycin toz halini veterinerden alarak kullanıyorum fakat hala durum böyle veterinere tekrar götürmeli ya da önerebileceginiz başka bir şey var mı
Daha fazla önerebileceğimiz bir şey yok maalesef. Kuşlardan anlayan bir veterinere götürmeniz lazım. Bu bakımla geçmediğine göre daha ciddi bir durum olmalı. En kısa zamanda veterinere götürün.

Oyla 0
Siz elinizden geleni yapmışsınız. İzotonik salin kullanan duymuştum daha önce göz çevresi temizliği için ama denemedim. Bu nedenle öneremem. Veterinere tekrar gitmelisiniz. Belki de sabit bir kitle var ve alınması gerekiyor olabilir.

Oyla 0
Bugun veterinerin farketmesi sonucu gözünü kaşırken çizdigini farkettik, bende öyle düşünüyordum boyunluk taktı fakat yem yiyemedi bende biraz küçülttüm kendime göre ama birtürlü rahat edemedi gözünü kaşımaması gerekiyormuş mecbur idare edicek gibi

Oyla 0
Aaa. Bazı kuşlar çok inatçı. Kullanmaniz için bir ürün verdi mi?

Oyla 0
Sadece yakalık takıldı ve teramycin e devam ediyorum ama hala çıkarmak için uğraşıyor su içmiyor yem yemiyor böyle devam ederse çıkaracak gibiyim

Oyla 0
Geri