Sultan papağanı halsizlik

PapağanÇiko

iyikus.com Üyesi
Merhaba, geçen hafta cumartesi sultan papağanımda bir anda iştahsızlık ve halsizlik oldu sürekli uyuyor ve kendini kabartıyordu. Ertesi gün veteriner kliniğine götürdük mide bağırsak enfeksiyonu var dediler suyuna antibiyotik ve yemine toz kullanmaya başladık sanırım zeolit tozuymuş. Antibiyotik tedavisi 5 gündü ilk günler çok çok az yedi, sonra iştahı yerine geldi fakat dışkısında sindirilmemiş yemler vardı. Dün antibiyotik kullanımını sonlandırdık dışkısında artık yemler yok, iştahı hâlâ iyi ama yem yeme haricinde uyuma hâli var kuşumda. İyileşme sürecinin bir parçası mıdır acaba? Bir de tüy dökümüne girmiş ondan da olabilir mi acaba? Kuşumuz aralıktan beri bizde ve şu an tahminen 8-9 aylık.

normal.degil

kuşun ve kafes tabanindaki dışkılarin net videosunu paylasıniz. youtube a yukleyip buraya link verebilirsiniz

anribiyotigin ismini biliyorsaniz yaziniz onemli

yani ilaca 2 gün daha devam edilse çok iyi olurmuş tam sınırda kesilmiş

yarin ilacın ismini mutlaka ögrenip yazıniz, renginden ismini çikaramadim ama tetrasiklin grubu olabilir diye düsünuyorum

ondan sonra ilaç , probiyotik, vitamin vs kullanımını yazışırız yine

yani ilaca 2 gün daha devam edilse çok iyi olurmuş tam sınırda kesilmiş

yarin ilacın ismini mutlaka ögrenip yazıniz, renginden ismini çikaramadim ama tetrasiklin grubu olabilir diye düsünuyorum

ondan sonra ilaç , probiyotik, vitamin vs kullanımını yazışırız yine
Tamam teşekkür ederim. ben internetten entrobac, gervit multivitamin, bt amin forte sipariş ettim de henüz elime ulaşmadı. Dışkılarda herhangi bir problem var mı acaba?

Geri