Sultan Papağanı Kızışma Belirtileri nelerdir ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
1 yaş civarı Sultan papağanım var. Yavru muhabbet kuşu aldım. Ama 7 aylık muhabbet kuşunu sürekli saldırıyor kovalıyor gagalıyo. Yavaş yaklşaıp üstüne uçmaya çalışıyor. Kızışınca saldırır dediler.

Muhabbet kuşum da kızgın şuan. Eş yok 3 erkek kuş var. 3.yü (erkek diye aldım).

Sultan papağanı kızışma belirtisi nedir. Nasıl gecer eş almasak da gecer mi uzun mu sürer acaba.

merhaba, bu durum çok tehlikeli. Farklı kuşlar mutlaka farklı kafeslerde farklı zamanlarda salınmalılardır. Eş ihtiyacının azaltılması mümkün

merhaba, bu durum çok tehlikeli. Farklı kuşlar mutlaka farklı kafeslerde farklı zamanlarda salınmalılardır. Eş ihtiyacının azaltılması mümkün

Kafesleri ayrı. Ama aynı odada duruyorlar. Başka odaya gitse de sağa sola çarpa çarpa Diğer kuşların yanına geliyor.

Foruma da baktım bulamadım. Belli başlı kızışma belirtisi yok mudur.

Kur yapabilir, çiftleşebilir objelerle ya da elinizle, gürültüleri artıyor, çığlık atıyorlar, konuşması da açılabilir bununla birlikte. Saldırgan ve ısırma meyilli olabiliyorlar. Tabi her kuş aynı şeyleri tek seferde göstermiyor. Kimisi değişmiyor. Ergenlik dönemi krizleri gibi biraz :D

Geri