Sultan Papağanı Konuşmaya Alıştırma

Fatmaguler

iyikus.com Üyesi
Merhaba.
Sultan papağanım henüz 7-8 aylık. Buraya fotoğraf attığımda erkek olduğunu söylemişlerdi. Sadece erkek olanların konuştuğunu disi olanların öttüğünü biliyorum. Ben henüz papağanımı konusturamadim. Onerileriniz var mı?
Kuşa her gün videolar açıyorum. İnternette eğitilmiş olan papağanların videoları mesela. Bakıyor deniyor sesi çıkarmayı ama yapamıyor. Sizler kuşunuzu nasıl alistirdiniz? Önerileri olan varsa çok sevinirim.
@Doğanay Y.

Kuşun cinsiyeti yanlış tahmin edilmiş olabilir mi?.Eğer bu kadar üstüne düştüyseniz öğrenmesi lazım dı.Melodik ötüyor mu?Yoksa tek ton mu ötüşleri

Kuşun cinsiyeti yanlış tahmin edilmiş olabilir mi?.Eğer bu kadar üstüne düştüyseniz öğrenmesi lazım dı.Melodik ötüyor mu?Yoksa tek ton mu ötüşleri
Melodikte ötüyor. Tek ton da ötüyor çok anlayamadım fotoğrafını atsam anlar mısınız

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-08-10-15-19-27-179_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-08-10-15-19-27-179_com.android.chrome.jpg
    905.9 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_2022-08-10-15-19-22-329_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-08-10-15-19-22-329_com.android.chrome.jpg
    932.4 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_2022-08-10-15-19-17-326_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-08-10-15-19-17-326_com.android.chrome.jpg
    993.7 KB · Görüntüleme: 1
  • Screenshot_2022-08-10-15-19-10-884_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-08-10-15-19-10-884_com.android.chrome.jpg
    937.8 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG-20220810-WA0000.jpeg
    IMG-20220810-WA0000.jpeg
    757.8 KB · Görüntüleme: 1
Kıus erkek gibi görünüyor. Her kuşun bir kirilma noktasi oluyor. Henüz o eşiğe gelmemiş olabilir ya da yöntem değiştirmeniz lazım. Bir de şöyle bir gerçek var: her kuş kelime ezberlemeyebilir, ötüş yönünde taklitlere yonelebilir.

Kıus erkek gibi görünüyor. Her kuşun bir kirilma noktasi oluyor. Henüz o eşiğe gelmemiş olabilir ya da yöntem değiştirmeniz lazım. Bir de şöyle bir gerçek var: her kuş kelime ezberlemeyebilir, ötüş yönünde taklitlere yonelebilir.
Teşekkür ederim :) peki yöntem değiştirmekten kastınız nedir önerebileceğiniz bir yöntem var mı başka ? Her yolu deneyip en sonunda olmazsa elimden geleni yaptım onun için demek istiyorum 😂

Mesela benim muhabbet kuşum dikkatini verdiğinde kafasını biraz eğip dinleme pozisyonu alıyor. Bu aralıkta ne öğrettiysem -genelde iki gün 40-50 tekrar- öğreniyor. Ancak kendi halinde takılırken saatlerce konuşsam da işe yaramıyor. Hep bu anı yakalamaya çalışıyorum. Telefon bağımlılığı olan bir kuş. Bu nedenle bunu değerlendiriyorum ara ara. Örneğin gel pisi pisi miyav öğreteceğim, önce "gel" kısmını öğretiyorum. Genelde gel gel gibi üç-dört harfli kelimeleri hızlı öğreniyorlar. Bu aşamadan sonra bütünü veriyorum - gel pisi pisi miyav-. Gel onun ilgisini çektiği anda dinlemeye açık hale geliyor ve devamını kısa zamanda öğreniyor. Öğrenmekle kalmıyor faklı ses öbekleri halinde geri sunuyor. Tamamen bireysel farklılıklar söz konusu olduğundan şöyle öğrenir diyemiyorum. Bunu siz bulmanız lazım.
Bir kuşum da mesela yakın temas asla sevmez. Uzaktan izlemeyi sever ve onunla öyle konuşurum. Evcil değil ancak bir kaç kelime ezber söylemeyi başarabildi. Demek istediğim odak noktası o an konuştuğunuz şey olduğunda öğretmeniz gerektiği.

Mesela benim muhabbet kuşum dikkatini verdiğinde kafasını biraz eğip dinleme pozisyonu alıyor. Bu aralıkta ne öğrettiysem -genelde iki gün 40-50 tekrar- öğreniyor. Ancak kendi halinde takılırken saatlerce konuşsam da işe yaramıyor. Hep bu anı yakalamaya çalışıyorum. Telefon bağımlılığı olan bir kuş. Bu nedenle bunu değerlendiriyorum ara ara. Örneğin gel pisi pisi miyav öğreteceğim, önce "gel" kısmını öğretiyorum. Genelde gel gel gibi üç-dört harfli kelimeleri hızlı öğreniyorlar. Bu aşamadan sonra bütünü veriyorum - gel pisi pisi miyav-. Gel onun ilgisini çektiği anda dinlemeye açık hale geliyor ve devamını kısa zamanda öğreniyor. Öğrenmekle kalmıyor faklı ses öbekleri halinde geri sunuyor. Tamamen bireysel farklılıklar söz konusu olduğundan şöyle öğrenir diyemiyorum. Bunu siz bulmanız lazım.
Bir kuşum da mesela yakın temas asla sevmez. Uzaktan izlemeyi sever ve onunla öyle konuşurum. Evcil değil ancak bir kaç kelime ezber söylemeyi başarabildi. Demek istediğim odak noktası o an konuştuğunuz şey olduğunda öğretmeniz gerektiği.
Çok teşekkür ederim artık bulmaya çalışacağız bakalım 😊 söylediklerinizi dikkate alacağım

Geri