Sultan papağanı kuruma hastalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Recep45

iyikus.com Üyesi
Herkese iyi günler. Sultan papağanım 1 ay önce yavru çıkardı dişi daha sonra halsizleşti ve yavrulara bakmadılar yavruların hepsi öldü. Dişi şu anda çok halsiz yem yiyor ama sürekli kabarıyor ve kafes tabanında bekliyor diğer papağanlarımla arasında epeyce ağırlık farkı var çok zayıflamış göğüs kemiği ele keskin geliyor ele alınca bile tartmadan çok zayıfladığını anlayabiliyorum şu ana kadar baytril ve değişik vitaminler verdik ama fayda etmedi kuşu görenler kuruma hastalığı olabilir diyorlar bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim

İshal sanırım kuşunuz
Dışkı popo ya yapışmış
Güncel dışkı resmini de ekleyin bakalım ama dişi zayıflamış takviye olarak elle besleme yapmalısınız

İshal sanırım kuşunuz
Dışkı popo ya yapışmış
Güncel dışkı resmini de ekleyin bakalım ama dişi zayıflamış takviye olarak elle besleme yapmalısınız
Evet ishal var ama kuş eşinin yanında duruyor ayırdım daha yeni dışkı fotosu atarım ancak çok zayifladi videoda gözüktüğü gibi göğüs kemiği çok dışarı çıkmıs durumda kuruma hastalığı var mı kuşumda acaba

Geç kalınmış vakalardan maalesef. Aşırı zayıf, neredeyse kuruyacak eti kalmamış, kas dokusunu kaybetmiş gibi. Kuruma yani megabakteri kaynaklı bir sorun varsa ancak testlerle anlamak mümkün. Zayıflamanın farklı nedenleri de olabilir. Stres durumu, kursak enfeksiyonları, sindirim problemleri gibi gibi

Geç kalınmış vakalardan maalesef. Aşırı zayıf, neredeyse kuruyacak eti kalmamış, kas dokusunu kaybetmiş gibi. Kuruma yani megabakteri kaynaklı bir sorun varsa ancak testlerle anlamak mümkün. Zayıflamanın farklı nedenleri de olabilir. Stres durumu, kursak enfeksiyonları, sindirim problemleri gibi gibi
İlgilendiğiniz için teşekkürler kuşum yaklaşık 2 aydır halsiz ancak son 1 aydır böyle verebileceğimiz bir ilaç var mı daha önce baytril, vitamin ve bazı ilaçlar da vermiştim bir işe yaramadı maalesef dışkı fotoğrafı da atabilirim isterseniz bir arkadaşım ağız yolu ile vetimisin önermişti ancak bildiğim kadarı ile vetimisin sadece koyun inek gibi hayvanlarda iğne ile deri altından kullanılır önerebileceğiniz bir ilaç var mı kuş nasılsa ölecek gibi denemekten başka bir şey elimden gelmeyecek maalesef yakınlarımda kuş ile ilgilenen veteriner de yok

Açıkçası bir den çok ilaç gerekiyor gibi ancak amphotericin b tollisan öncelikle alırdım. Kuruma dediğiniz hastalığın tedavisinde yani megabakteride bu ilaç etki ediyor sadece (şuan için) :(
Daha sonrasında toparlarsa duruma göre hareket etmekte yarar var. Arkadaşlar da yorum yapacaktır
@neanderthalensis

kafes tabanindaki dışkılarin NET Fotolarini paylaşınız

kuşun min 30 sn videosunu youtube ya da streamable.com üzerinden paylaşıniz (kuşu elinize almadan kafes icindeki halini de görelim)

baytril ne zaman ve kaç gun kullandınız? başka ilac kullandiysaniz onlari da yazinız

mümkunse hepsini tek seferde yanıtlayinız ki okuması kolay olsun

Geri