Sultan papağanı mantar mi oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cilli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cilli

Yeni Üye
IMG_20210509_133802.jpgsultan papaganimin ayağının altı bu şekilde mantar mi oluyor bu daha yavru ve 2 haftadır kuş bakıyorum neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum olduğum yerde de petsop yok bana yardımcı olabilir misiniz neden olmuş olabilir ne yapmam gerekir .
Tunegi plastikti onu çıkartıp ödün koydum

Tam çözemesemde şu konuya bir bakmanızı öneririm;
Fucidin gibi bir krem de işe yarayabilir..

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 16793sultan papaganimin ayağının altı bu şekilde mantar mi oluyor bu daha yavru ve 2 haftadır kuş bakıyorum neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum olduğum yerde de petsop yok bana yardımcı olabilir misiniz neden olmuş olabilir ne yapmam gerekir .
Tunegi plastikti onu çıkartıp ödün koydum
Merhaba.Ne tür bir sıkıntı olduğunu,mantar veya başka bir sorun olup olmadığını en doğrusu veterinerler anlar ama veteriner olmadığını söylediğiniz için beklemek yerine basit bir uygulama ile başlayabilirsiniz.
Kuşun ayağına,bacaklarına tüylere gelmeyecek şekilde 1 hafta boyunca günde 2 defa şeffaf vazelin sürün.Vazelini kuşun ayaklarına yedirin,fakat yapış yapış olmasın,kuşun konforu da bozulmasın. Ayrıca kafeste varsa fazla tünekleri alın,tüneği 1 taneye indirin ve tüneğe de vazelini boydan boya (kaymayacağı şekilde,fazla değil) sürün,kuşun ayağı vazeline sürekli temas etsin.
Kuşun suyuna 3 gün boyunca multivitamin koyun,6 saat dursun sonra temiz su ile değiştirin.
Kuşun pençelerini günlük olarak takip edin fotoğraflayın,arasındaki farkı gözlemleyin.
Gelişmeleri yazarsanız seviniriz.

Son düzenleme:
Oyla 0
Kuşun ayağını nemli bir bezle temizleyip tekrar foto atarmısın..

Oyla 0
Geri