Sultan Papağanı Muhabbet Kuşunun Konuşmasını Engeller mi ?

PatronPaşa

Yeni Üye
Merhaba 2 Muhabbet 1 Sultan papağanı 1 Cennet Papağanım vardı. Cennet papağanı kapı kenar ve alçıları yediği için vermek zorunda kaldık. 3 yaşında yerli konuşan muhabbet kuşum vardı. Onu da yeni aldığımız kuş kıskanınca abime verdik. Yanımda 5 aylık muhabbet kuşu ve 8 aylık sultan papağanı var. Papağan ele alışkın sevdiriyor konuşuyor ıslık kapı tel sesi çıkarıyor ama muhabbet kuşum konuşmuyor. Diğer kuşları 2-3 ay önce verdik. Unutmaz mıydı şimdiye kadar ? Papağanı arkadaş mı görüyordur. Yoksa diğer Kuşlar gittiği için küsmüş yada stres olabilir mi Olabilir mi ? 5 aylıkken konuşmayan kuş hiç konuşmaz dediler ? Kafesi her gün temizliyorum. Yemini her gün yeni veriyorum. Her meyve sebzeyi ara ara sık olmamak kaydıyla veriyorum ödül gibi oluyor yiyorlar. Güneş varken 30-45 dakika güneşte duruyorlar. Sürekli konuşuyorum. İlgileniyorum. 11de kafese giriyorlar alıştılar uyku saati gelince bekliyorlar kafeste üstünü örtüyorum. Sabah 9 10 gibi çıkartıyorum. Sıkmıyorum hiç. Komşumun kuşu 3 aylık olunca konuşmaya başlamış. Oyuncaklarına bazen ayna görünce yada telefona öpücük atıyo göz bebeği küçülüyor kur yapıyo arada yem kusup kustuğu yemi geri yiyor. Ama konuşmuyor. Ne yaptımsa

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, son yazdığınızı unutmadan ekleyeyim hemen. Kuşlarınız için mineral ve kalsiyum takviyesi alınız mutlaka. Belirli dönemlerde değil daima gerekiyor. Taşlar ve kumların yoğun tüketilme sebebi yeteri kadar doğrudan bu katkıları içermemesi ve birazda kuşların keyfi yeme ya da kemirme durumları söz konusu.

Eğer kalıcı öğrendiyse kuşlarınız ıslık vb şeyleri yapmayı, ara ara davranışın sönmesi önlendiğinde yani bu davranışını pekiştirdiğinizde unutmayacaktır. Her kuş ezberlediği kelimeleri seslendirme eğilimine girmeyebilir ama 5 ay - 1 yaş arası evcil bir kuşun konuşmayı öğrenmesi için en uygun zaman dilimidir. Mutlaka üzerine gidiniz, ihmal etmeyiniz istediğiniz bu yönde bir eğitimse

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Kendim oyun alanı yaptım doğal ağaçlarla salıncak merdiven tünek vs elimden geldiği kadar.

Gaga taşını arada gagalıyolar ama kalamar kemiği ile kumu çok yiyolar yani sıkıntı mı bu kumu mu değiştirmem lazım ? Tuz gibi taşlı almıştım daha doğrusu bilmiyordum. Benim elime batan bu kuşu mahveder diye değiştirdim geldim bunu da yem yer gibi yiyorlar ?
Birde ip, kağıt ve ağaç dallarının içini yiyorlar ?

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Kendim oyun alanı yaptım doğal ağaçlarla salıncak merdiven tünek vs elimden geldiği kadar.

Gaga taşını arada gagalıyolar ama kalamar kemiği ile kumu çok yiyolar yani sıkıntı mı bu kumu mu değiştirmem lazım ? Tuz gibi taşlı almıştım daha doğrusu bilmiyordum. Benim elime batan bu kuşu mahveder diye değiştirdim geldim bunu da yem yer gibi yiyorlar ?
Birde ip, kağıt ve ağaç dallarının içini yiyorlar ?
Grit kum diye satılanlar daha uygun kıvrık gagalı kuşlar için. Kafese havuç gibi yiyecekleri de yıkayıp bütün olarak asabilirsiniz. Çok severek kemireceklerdir.

birde onu deneyeyim. havuç elma salatalık(mevsiminde). brokoli bezelye karnıbahar roka tere marul. armut Mandalina portakal kabuğu yiyorlsr sadece. hep yerler şükür ara ara veririm.

çok nadir yulaf ve darı veririm. ishal olduğu zaman aspur veririm.

Geri