PatronPaşa
Yeni Üye
Merhaba 2 Muhabbet 1 Sultan papağanı 1 Cennet Papağanım vardı. Cennet papağanı kapı kenar ve alçıları yediği için vermek zorunda kaldık. 3 yaşında yerli konuşan muhabbet kuşum vardı. Onu da yeni aldığımız kuş kıskanınca abime verdik. Yanımda 5 aylık muhabbet kuşu ve 8 aylık sultan papağanı var. Papağan ele alışkın sevdiriyor konuşuyor ıslık kapı tel sesi çıkarıyor ama muhabbet kuşum konuşmuyor. Diğer kuşları 2-3 ay önce verdik. Unutmaz mıydı şimdiye kadar ? Papağanı arkadaş mı görüyordur. Yoksa diğer Kuşlar gittiği için küsmüş yada stres olabilir mi Olabilir mi ? 5 aylıkken konuşmayan kuş hiç konuşmaz dediler ? Kafesi her gün temizliyorum. Yemini her gün yeni veriyorum. Her meyve sebzeyi ara ara sık olmamak kaydıyla veriyorum ödül gibi oluyor yiyorlar. Güneş varken 30-45 dakika güneşte duruyorlar. Sürekli konuşuyorum. İlgileniyorum. 11de kafese giriyorlar alıştılar uyku saati gelince bekliyorlar kafeste üstünü örtüyorum. Sabah 9 10 gibi çıkartıyorum. Sıkmıyorum hiç. Komşumun kuşu 3 aylık olunca konuşmaya başlamış. Oyuncaklarına bazen ayna görünce yada telefona öpücük atıyo göz bebeği küçülüyor kur yapıyo arada yem kusup kustuğu yemi geri yiyor. Ama konuşmuyor. Ne yaptımsa
Moderatör tarafında düzenlendi: