Sultan papağanı sindirim problemi

Özge Çakmakçı

iyikus.com Üyesi
Sultan papağanım 1 haftadır zorluk çekiyo, yumurta zannettik veterinere götürdük röntgen çekti ama bir şey yok dedi, yem değişikliği yapmış olabilir dedi ama ilaç filan vermedi. Görselleri ekte olcak. Yardımcı olabilir misiniz yapabileceğim bişey yada şu olmuş diyebileceğiniz bi durum var mı?

Ekli dosyalar

• e3850de0-2ef9-4ca9-b432-045e8d70c3d1.jpeg
    e3850de0-2ef9-4ca9-b432-045e8d70c3d1.jpeg
    58.4 KB · Görüntüleme: 15
  • 11afa0f5-6a7e-470e-bd40-7659f3ff0983.jpeg
    11afa0f5-6a7e-470e-bd40-7659f3ff0983.jpeg
    51.4 KB · Görüntüleme: 6
  • 1229106a-50c9-4841-b29d-29bb4a8e8f6a.jpeg
    1229106a-50c9-4841-b29d-29bb4a8e8f6a.jpeg
    62.1 KB · Görüntüleme: 7
Bir de ağırlığını tartmanızı isteyeceğim. Yemden de görüntü veya markasını belirtelim

Basit bir yem değişim sorunu değil. Dışkı da kötü. Röntgen çektirmek en garanti yoldur. Eğer bu imkan yoksa tahmine dayalı bir ilaç önermiş olacağız. Yine de önerin diyorsanız. Sulphamezhatine alıp 5 gün kullanmanız gerekecek. Ayrıca kanatlıoil prozim almanızı öneririm. Sindirimini destekler bu probiyotik.

Basit bir yem değişim sorunu değil. Dışkı da kötü. Röntgen çektirmek en garanti yoldur. Eğer bu imkan yoksa tahmine dayalı bir ilaç önermiş olacağız. Yine de önerin diyorsanız. Sulphamezhatine alıp 5 gün kullanmanız gerekecek. Ayrıca kanatlıoil prozim almanızı öneririm. Sindirimini destekler bu probiyotik.
Röntgen çekildi paylaşmamı ister misiniz? Veteriner hekim ilaç vermedi sadece

Röntgen çekildi paylaşmamı ister misiniz? Veteriner hekim ilaç vermedi sadece

Ekli dosyalar

• 27dc0c05-afef-4fec-b6ad-c5ee16325731.jpeg
    27dc0c05-afef-4fec-b6ad-c5ee16325731.jpeg
    352.1 KB · Görüntüleme: 11
Veteriner hiç bir şeyi yok mu dedi ? Şişliğin sebebini söylemedi mi ? Maalesef röntgen okuyamıyoruz
Hayır o da bişey gözükmüyor teyit etmek için yeterli malzemem yok ilaç vermem yanlış olur diyip bursaya gidilmesini önerdi ben uzak bi ilçesinde olduğum için inkanım yok maalesef, teşekkür ederim yardımlarınız için

Hayır o da bişey gözükmüyor teyit etmek için yeterli malzemem yok ilaç vermem yanlış olur diyip bursaya gidilmesini önerdi ben uzak bi ilçesinde olduğum için inkanım yok maalesef, teşekkür ederim yardımlarınız için
O zaman tahmine dayalı öneride bulunmak zorunda kalacağız. Bana kalırsa doksisiklin veya enroflaksin etken maddeli bir ilaç alarak 5 duruma göre 7 gün tedavi edin. Ayrıca mutlaka enzim içerikli bir probiyotik temin edin.

O zaman tahmine dayalı öneride bulunmak zorunda kalacağız. Bana kalırsa doksisiklin veya enroflaksin etken maddeli bir ilaç alarak 5 duruma göre 7 gün tedavi edin. Ayrıca mutlaka enzim içerikli bir probiyotik temin edin.
Şu an baya geçti sadece şu görüntü var, biraz iyileşme gösterdiği için gözlem altında tutuyorum zeolit tozu almıştım onun iyi gelebileceği söylendi sizce de öyle mi ? Limon çekirdeği de kullandım ağrı kesici özelliği varmış burak uçar paylaşımlarından görerek uyguladım.

Ekli dosyalar

• 16606bc8-04d4-47f9-bc0e-57d1ef64fc80.jpeg
    16606bc8-04d4-47f9-bc0e-57d1ef64fc80.jpeg
    201.4 KB · Görüntüleme: 4
Şu an baya geçti sadece şu görüntü var, biraz iyileşme gösterdiği için gözlem altında tutuyorum zeolit tozu almıştım onun iyi gelebileceği söylendi sizce de öyle mi ? Limon çekirdeği de kullandım ağrı kesici özelliği varmış burak uçar paylaşımlarından görerek uyguladım.
Kis olabilir diye korkuyorum, geçmezse bir kaç gün içerisinde mecburen bir şekilde bursada bir kuş kliniğine gideceğim

Evet düzelme var. Kist olup olmadığı röntgenle anlaşılır ancak. Belkide değildir. Enzim içerikli probiyotik kullanın mutlaka ( Kanatlıoil prozim olabilir mesela ). Edinene kadar karbonat ( ingiliz tuzu ) katın yarım suluğa 2 mercimek tanesi kadar. Sindirimi rahatlatır ve bağırsağı bazikleştirir. 2 gün vermenizi öneririm. Şimdiden suluğunu alın birkaç saat susadıktan sonra karbonatlı su hazırlayıp verin.

son fotoğrafa göre daha çok lipom gibi görünüyor. Diyeti düzenlenmeli, egzersiz yaptırılmalı.

Çok
Evet düzelme var. Kist olup olmadığı röntgenle anlaşılır ancak. Belkide değildir. Enzim içerikli probiyotik kullanın mutlaka ( Kanatlıoil prozim olabilir mesela ). Edinene kadar karbonat ( ingiliz tuzu ) katın yarım suluğa 2 mercimek tanesi kadar. Sindirimi rahatlatır ve bağırsağı bazikleştirir. 2 gün vermenizi öneririm. Şimdiden suluğunu alın birkaç saat susadıktan sonra karbonatlı su hazırlayıp verin.
Çok teşekkür ederim

Geri