Evet, benimde sultan papağanımın tüyleri çok hassas
Kafes içinde tünekten düşsün yada dışarıdayken kafesinin üstünden düşsün direk tüyünden kan çıkıyor. Gerçekten Çok üzücü bir tablo çıkıyor ortaya. Ben genelde tüyü kanadığında direk elime alıp kanayan yerini suyun altına tutuyorum ordaki kan dağılsın diye. Yoksa kuruyunca pıhtı olarak oraya yapışık kalıyor ve benimki temizlicem derken daha da yarasıyla oynuyor. Benim kuşumda french moltta var. O yüzden de olabilir belki. Mesela bu az önce çektiğim fotoğrafı;
Ekli dosyayı görüntüle 26693
Hiç kanat ve kuyruk tüyü yok. Onu elime aldığımda ve tüylerine baktığımda çoğu kanat tüyü bildiğiniz kapsül şeklinde. Bazısı yamuk duruyor bazısı küçücük duruyor. Ama çoğunun içi kan dolu. Tüy gelişimini tamamlayamayınca öylece kalıyor sanırım. Muhabbet kuşum bir gün kanat tüylerini strese girip dökmüştü Onun o tüylerini takviyelerle 7-10 günde tamamen eski haline döndürmüştük. Sanırım bu evre sultan papağanlarında daha uzun zaman alıyor :/ mesela med tollyamin gibi B vitamini desteği verdiğimde tüylerinin daha yumuşadığını görüyorum. Kapsüller biraz daha kendini topluyor gibi oluyor. Onun dışında elimden birşey gelmiyor. Benimkinin tüy hastalığı olduğu için bu sorun ömrünün sonuna kadar onunla birlikte olacak ama umarım sizinki geçici bir sorundur. Umarım kısa bir zamanda atlatabilir. Ayrıca bence banyo da önemli bu evrede. Ben ayda 1 kere bir kaba su koyup tüm gövdesini suyla hafifçe yıkıyorum. Tüylerindeki kepeklerin çoğu gidiyor ve daha canlı duruyor tüyleri. Hatta Aleo veralı su tarifide vardı forumda O şekilde de su hazırlayıp üstüne bir iki marul parçası atıp önüne sunabilirsiniz isterseniz. Belki tüyleri için faydası da dokunur.
Kuşlar için Aloe Vera Kullanımı Aloe Vera kuşlardaki çoğu hastalık için mucize bir tedavi aracıdır. Enfekte besin tüketen kuşların neden olduğu sindirim bozukluklarına yardımcı olur. İç parazitlerin kontrol altına alınmasına yardımcı olur lakin tek başına yeterli değildir. Kesikler ve yaralar...
iyikus.com