Sultan papağanı tüyleri geri çıkmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sinseraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinseraz

Yeni Üye
Merhaba 1 yaşında whiteface cinsi erkek sultan papağanım var. Keyfi yerinde şarkılar söylüyor, ele geliyor, iştahı yerinde . Ama Mart ayında tüy dökümüne girdi ve döktüğü tüyler geri çıkmıyor. Kanatlarının arkası kelleşti. Yetiştiriciye götürdüm ( o zaman ishalide vardı) Anasonlu kuş kumu ve kuş kömürü kullanmamı önerdi. Birde nano sprey diye birşey verdi. Ama kuşun tüylerinde herhangi bir düzelme yok maalesef. Tüy hastalığımı diye özellikle sordum uzun kanat tüylerinin durduğunu ve tüy hastalığına benzemediğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.

Merhaba, tüy sorunları genetik olabilir. Çıkmayan yerlerde şişlikler var mı?

Oyla 0
uzamıyorsa o tüylerin çekilmesi gerekiyor. Muhtemel ucu kanlı tüyler. Tüy problemli kuşlar farklı şekilde belirti gösterebiliyor. Sadece kanat ucu değil. Bu nedenle tüy hastalığı olabilir ama veteriner kontrolü yapılmadan tanı koymak mümkün değil. Parazit sorununuz olabilir mi?

Oyla 0
Parazit sorunumuz olmadığını düşünüyorum. Kafesin ve kuşun temizliğine çok özen gösteriyorum. Belirli aralıklarlada sprey sıkıyorum.Egzotik hayvan hekimi araştırıyorum. Peki tüy hastalığı gibi bir şeyse tedavisi mümkün olabiliyor mu? Oğlumun ve bizim sevgili arkadaşımız kendisi

Ekli dosyalar

• E26405AF-22AF-49FE-880E-7AAD01F8BAE7.jpeg
    E26405AF-22AF-49FE-880E-7AAD01F8BAE7.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 9
  • 3357FA55-2025-42DC-8DDF-CF5DC2DBED1F.jpeg
    3357FA55-2025-42DC-8DDF-CF5DC2DBED1F.jpeg
    1,002.8 KB · Görüntüleme: 9
Oyla 0
Çok sevimli. Banyo ihtiyacını, b kompleks vitaminleri sağlıyor musunuz? Eğer tüy sorunu varsa desteklerle kayıpları önlemek mümkün olabilir ancak kelleşen bölgeler çıkmayabilir.

Oyla 0
Teşekkürler
Banyo yapmayı sevmiyor oğlumla ben spreyle su sıkarak yaptırıyoruz. Haftada bir defa b vitamin takviyesi yapıyoruz. Beslenmesinde meyva ve çiğ kuruyemişi dengeli veriyoruz. Çekirdekle çok arası yok.
İlginiz için çok teşekkür ederiz. En kısa zamanda konusunda uzman bir veteriner hekim bulup gideceğiz. İnşallah daha fazla kaybımız olmazda bu kadarla kalır

Oyla 0
Geri