Sultan papağanı yem yiyior durmadan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Thyrox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Thyrox

iyikus.com Üyesi
IMG_6605.jpegKuşum saatlerce yem yiyor yem olmadı için karışık yem vermiştim sadece çekirdek yemişti ondan sonra çok yem yemeye başladı sebebi nedir bazen saatlerce yiyior

Yiyor gibi davranıyorlar ancak bu davranışı yapmıyorlar. Bu da genelde sindirim veya kursak problemlerini işaret ediyor. Yemliği alıp kırılan ve geride kalan yem atıklarının kontrol edilmesi gerekiyor. Çok fazla kırılmış ama tüketilmemiş yem ben hastayım işaretlerinden biridir.

Yiyor gibi davranıyorlar ancak bu davranışı yapmıyorlar. Bu da genelde sindirim veya kursak problemlerini işaret ediyor. Yemliği alıp kırılan ve geride kalan yem atıklarının kontrol edilmesi gerekiyor. Çok fazla kırılmış ama tüketilmemiş yem ben hastayım işaretlerinden biridir.
Anladım guzel bilginiz icin sagolun hocam

Karışık yem verince sadece çekirdek yiyor hocam şusn kafesini değiştim ve yemek yemiyor yemeği karıştırıyor ölçek diye korkuyorum
hocam bir anda keskin yem değişimi yapılmamalı. Çekirdek düşkünlüğü varsa azalta azalta beslenmesinde düzenleme yapmalısınız. Sultan papağanları muhabbet kuşlarının tükettiği çoğu tohumu yediği gibi daha fazla seçeneği de ararlar. Daha fazla enerji gerektiren tohumlar yer almalı.

hocam bir anda keskin yem değişimi yapılmamalı. Çekirdek düşkünlüğü varsa azalta azalta beslenmesinde düzenleme yapmalısınız. Sultan papağanları muhabbet kuşlarının tükettiği çoğu tohumu yediği gibi daha fazla seçeneği de ararlar. Daha fazla enerji gerektiren tohumlar yer almalı.
Hocam az önce 6tane verdim diğer yemi kompüle karıştırmış yere dökmüştü çoğunu ve hayla karıştırıyor saatlercir acaba bi hastalığımı var yoksa çekirdekmi arıyordur ?

Hocam dün akşam çekirdek verdim baya bir çekirdek yedi kendi azımla açıp veriyordum hemen elimdekini kapmaya çalışıyordu zararlı ama maalesef vermek zorundayım bi anda normal yemi bıraktı sizce ne yapmayalım
bir veteriner kontrolü şart hocam. Altında yatan sebep bulunmalı

çekirdeksiz yem verin ve üzerine düşmeyin zamanla alışacaktır

ilaveten hastalik durumuna karşı kusun ve dışkıların NET videosunu paylaşabilirsiniz

Geri