Kuşlar oburlardır yem yemeleri cok kilo almadigi surece sorun teşkil etmez. Kuşunuzu kafes disinda mutlaka enerjisini atsın. İyi forumlarEkli dosyayı görüntüle 30054Kuşum saatlerce yem yiyor yem olmadı için karışık yem vermiştim sadece çekirdek yemişti ondan sonra çok yem yemeye başladı sebebi nedir bazen saatlerce yiyior
Hic hastalik nedenli yemlikte bekleyen kus gormedim yanlis anlamayin bilgi sahibi olmam icin bilgi verir misiniz birazyem kabı önünde uzunca vakit geçirme ya hastalık nedenli ya da aradığı tohumlar olmamasından kaynaklı kırıp bırakıyordur.
Anladım guzel bilginiz icin sagolun hocamYiyor gibi davranıyorlar ancak bu davranışı yapmıyorlar. Bu da genelde sindirim veya kursak problemlerini işaret ediyor. Yemliği alıp kırılan ve geride kalan yem atıklarının kontrol edilmesi gerekiyor. Çok fazla kırılmış ama tüketilmemiş yem ben hastayım işaretlerinden biridir.
Hocam hastamı peki nası anlarız yardımcı olurmusunyem kabı önünde uzunca vakit geçirme ya hastalık nedenli ya da aradığı tohumlar olmamasından kaynaklı kırıp bırakıyordur.
Karışık yem verince sadece çekirdek yiyor hocam şusn kafesini değiştim ve yemek yemiyor yemeği karıştırıyor ölçek diye korkuyorumgörrüntüsü öyle durmuyor. Yem karışımınızı zenginleştiriniz
hocam bir anda keskin yem değişimi yapılmamalı. Çekirdek düşkünlüğü varsa azalta azalta beslenmesinde düzenleme yapmalısınız. Sultan papağanları muhabbet kuşlarının tükettiği çoğu tohumu yediği gibi daha fazla seçeneği de ararlar. Daha fazla enerji gerektiren tohumlar yer almalı.Karışık yem verince sadece çekirdek yiyor hocam şusn kafesini değiştim ve yemek yemiyor yemeği karıştırıyor ölçek diye korkuyorum
Hocam az önce 6tane verdim diğer yemi kompüle karıştırmış yere dökmüştü çoğunu ve hayla karıştırıyor saatlercir acaba bi hastalığımı var yoksa çekirdekmi arıyordur ?hocam bir anda keskin yem değişimi yapılmamalı. Çekirdek düşkünlüğü varsa azalta azalta beslenmesinde düzenleme yapmalısınız. Sultan papağanları muhabbet kuşlarının tükettiği çoğu tohumu yediği gibi daha fazla seçeneği de ararlar. Daha fazla enerji gerektiren tohumlar yer almalı.
Hocam karışık yem versem ölürmğ böyle yemek yemiyor verincede çok çekirdek yiyiorBence yem ariyor sevdiği.
Hocam dün akşam çekirdek verdim baya bir çekirdek yedi kendi azımla açıp veriyordum hemen elimdekini kapmaya çalışıyordu zararlı ama maalesef vermek zorundayım bi anda normal yemi bıraktı sizce ne yapmayalımBeslenemezse tabi ki ölür
bir veteriner kontrolü şart hocam. Altında yatan sebep bulunmalıHocam dün akşam çekirdek verdim baya bir çekirdek yedi kendi azımla açıp veriyordum hemen elimdekini kapmaya çalışıyordu zararlı ama maalesef vermek zorundayım bi anda normal yemi bıraktı sizce ne yapmayalım
Hocam veterenere götürmeden çözemezmiyizbir veteriner kontrolü şart hocam. Altında yatan sebep bulunmalı
deneme yanılma ile anca ama kuşu yıpratacaktır bu durumHocam veterenere götürmeden çözemezmiyiz
Akşam atim hocamçekirdeksiz yem verin ve üzerine düşmeyin zamanla alışacaktır
ilaveten hastalik durumuna karşı kusun ve dışkıların NET videosunu paylaşabilirsiniz