Sultan Papağanı Yumurta Kırma

MücAhit ARSLAN

iyikus.com Üyesi
sultan çiftim ilk defa çiftleşme tecrubesi yaşadılar. herşey normal gidiyordu.Çiftleşmeler gerçekleşti dişi yuvalığı düzenledi sonra ilk yumurtasını yaptı. Sonrasında ikinci yumurtayı yaptı.Dedim herşey normal. Bir gün sonra yuvalığa baktığımda yumurtanın biri yok olmuştu.Acaba acemilikten mi dedim.Çünkü kalsiyum ve mama desteğini had safada verdim.Sonra bir yumurta daha yaptı. Bir gün sonra kontrol ettim oda yok olmuştu.Lakin bir yumurtayı bıraktı ve hala kuluçkaya devam ediyor.Acaba o iki yumurtayı boş olduğunu düşündğü için mi kırdı.Çünkü hep geriye bir tane bırakınca öyle düşündüm. Şimdiden teşekkürler

Bazen boş olduklarını anladiklarinda yapiyorlar ama yumurta kirma kötü bir alışkanlık. İlk kuluckasi olmasına bağlayalım. Kuluckada sorunun ortadan kalkması gerekir. Erkek ya da dişi kırıyor olabilir. Bu nedenle hangisinini yaptığını bulmak gerek. Stres kaynaklı da kirabiliyorlar

Oyla 0
Teşekkürler.Bir de Erkek kuşum hiç kuluçkaya girmiyor.Bildigim kadarıyla dönüşümlü kuluçka olur ama. Erkek kuşum çok evcil acaba ondan mı?

Oyla 0
Kuşların karakterleri değişkenlik gösterebiliyor. Evcil olmasından kaynaklı değil maalesef.

Oyla 0
Geri