Sultan papağanı Zamansız yumurta

Emiryağız

Forum Sakini
Merhaba sultan çifti 14 Nisan'da ilk yumurta geldi ve son 7.yumurta 27 Nisan'da geldi.ardindan 3 Mayıs ilk yavru geldi 6 yumurta boştu.20 Mayıs'ta tekrar yumurta geldi ve 7 ye tamamladı.15 Haziran'da yumurtaların hepsi boş diye kuluçkayi sonlandırdık.arada eşi ile ciflesti bende dün ikisini ayırdım.fakat bugün dişinin karnında yumurta olduğunu farkettim.erkek her iki kuluçkada da isteksiz ve ciflesme yumurta geleceği gün oluyordu.simdi de pek umrunda değil ayırmış olmam. ben en az bir ay dinlendirip onları bakıma çekmek istedim. erkeğe taubentif dişiye calcılux verecektim daha ben birsey yapamadan bu iş geldi başıma.ne yapmalıyım dişi yuva olmadan yumurtlar mi ve yumurtlarsa devami gelirmi.suan ikisi dünden beri ayrı.birdaha kuluçka olsa erkek yine doldurmaz isteksiz. bu yumurta için yuvalık taksam peşine yumurta gelir diye kararsızım.ne yapmalıyım? siz tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum ?? @Doğanay Y. @Akifcik @Muratsani

Süreç başladı ise bence birleştirin bir süre ve erkeği ayırırsınız duruma göre tekrardan. O sürede bakımlarını yapabilirsiniz.

Oyla 0
Keşke ilaçların gelmesini beklemeden dişi ve erkek çiftleşmeden önce ayırsaydınız. Çünkü dişi ayrı yahut tek olsa da dolu veya boş yumurtlayacaktır. Benim fikrimce de birleştirin ve yumurtlamalar bitince ister yumurtaların doluluklarına bakarak hareket edin isterseniz de yumurtlama bitince direkt yumurtaları alın ve kuşları yeni kuluçkaya hazırlayın:)

Oyla 0
Süreç başladı ise bence birleştirin bir süre ve erkeği ayırırsınız duruma göre tekrardan. O sürede bakımlarını yapabilirsiniz.
İlk yumurtayi kafese yaptı dolu olma ihtimali var diye aldım buz dolabina koydum.devamı olabilir mi? ama onlar boş olacak.birlestirsem erkek isteksiz dişiyi hiç aramıyor yine boş olacak yumurta.bu şekilde yuva yok erkek de yok yumurta yapmayı bırakır mı acaba

Oyla 0
Keşke ilaçların gelmesini beklemeden dişi ve erkek çiftleşmeden önce ayırsaydınız. Çünkü dişi ayrı yahut tek olsa da dolu veya boş yumurtlayacaktır. Benim fikrimce de birleştirin ve yumurtlamalar bitince ister yumurtaların doluluklarına bakarak hareket edin isterseniz de yumurtlama bitince direkt yumurtaları alın ve kuşları yeni kuluçkaya hazırlayın:)
Bilemedim yaa hemen ayırmam gerekiyormuş.bazi şeyler tecrübe ile ogrenilirmis.peki bu durum dişiyi kötü etkiler mi 2 ay içinde 3.kulucka olacak

Oyla 0
Bilemedim yaa hemen ayırmam gerekiyormuş.bazi şeyler tecrübe ile ogrenilirmis
Aynen öyle ben de çok acemiydim, forumdakiler sağolsun eksiklerimi bir bir giderdiler?
.peki bu durum dişiyi kötü etkiler mi 2 ay içinde 3.kulucka olacak
Yavru vs. beslemedikleri için çok yıpranacaklarını sanmıyorum. Zaten yumurtaların içlerine bakınca yumurtaları alacaksınız.
İlk yumurtayi kafese yaptı dolu olma ihtimali var diye aldım buz
Bu arada yumurtayı buzdolabı yerine bir miktar yemin içine gömmeniz daha iyi olur.

Oyla 0
Açıkçası buzdolabında yumurta saklama şekli uygun mu bilemiyorum. Ortam ısısında kalması önerilir döllenmiş yumurtaların (ihtimali olan ya da).

Oyla 0
Aynen öyle ben de çok acemiydim, forumdakiler sağolsun eksiklerimi bir bir giderdiler?

Yavru vs. beslemedikleri için çok yıpranacaklarını sanmıyorum. Zaten yumurtaların içlerine bakınca yumurtaları alacaksınız.

Bu arada yumurtayı buzdolabı yerine bir miktar yemin içine gömmeniz daha iyi olur.
Dediğiniz gibi yuvayı taktım yuvaya giridiler ciflesme de oldu. şimdi bu aldığım yumurtayı yuvaya koyayimmi ciflesme olmuştu bu yumurtadan önce

Oyla 0
Kuluçka da olan dişi bu şekilde dışkı yaptı ve kötü kokuyor ne yapmalıyım entrobac ve elektrolit var nasıl arayla vermeliyim pazartesi BT amin fort verdim salı sade su bugün de entrobac vereceğim farklı
bir tedavi gerekirmi
Ekli dosyayı görüntüle 18182

Oyla 0
Kuluçka sürecindeki kuşun dışkıları sağlıklı olsa bile bozuk çıkıyor.. Dışkı ve hastalık konularından anlamadığım için maalesef yardımcı olamıyorum ? Fakat genel olarak dışkıları toparlamak için Probiyotik ve Elektrolit kullanırız, kullanım şeklini bu sürece göre bilgili olan birinin anlatması daha tatlı olur.

Oyla 0
Kuluçka sürecindeki kuşun dışkıları sağlıklı olsa bile bozuk çıkıyor.. Dışkı ve hastalık konularından anlamadığım için maalesef yardımcı olamıyorum ? Fakat genel olarak dışkıları toparlamak için Probiyotik ve Elektrolit kullanırız, kullanım şeklini bu sürece göre bilgili olan birinin anlatması daha tatlı olur.
Teşekkür ederim. demin elektrolit verdim sağolun yinede yardımcı olmaya çalıştığınız için. bu konudan @Doğanay Y. Abi anlar belki

Oyla 0
Yanlış dozajlama yahut kuşun bu ürünlere alışık olmamasından kaynaklı olabilir mi diye sorgulayacaktım. Gerçi bu pek mümkün değil sanırım bakteriyel bir sorun. Konuyu gördüklerinde cevaplayacaklardır.
@Doğanay Y.
@neanderthalensis
Değişik bir yiyecek vermedim kafesi temiz tutuyorum sirkeli su il basamakları temizliyorum su ve yemi hergun değiştiriyorum.daha önceki kuluçkada da buna benzer dışkı yaptı ve geçti yine tekrarlaması bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir mi

Oyla 0
Geri