Sultan Papağanım beni sevmiyor

Inflamend

iyikus.com Üyesi
Benim yaklaşık 5-6 aylık bir sultan papağanım var ve başlarda beni çok seviyordu saldığımda hep bana geliyordu. Son zamanlarda gerek ödevler olsun zamanım çok olmadığından hayvana vakit ayıramadım pek ve artık beni sevmiyor. Saldığımda elime almaya çalıştığımda veya sevmeye çalıştığımda koparacak gibi srt ısırıyor ve tıslıyor. Bana da gelmiyor artık ben bu hayvanı nasıl kendime alıştırabilirim eskisi gibi?

Daha fazla ilgi gösterin. Onu ödüllendirin. Cinsiyeti nedir? Belki kızışmıştır.
Dişi olsa bile kızıştığını düşünmüyorum başka herkese gidip sevdiriyor
Ayrıca nereden baksak her gün yanına gidip ilgileniyorum kafesteyken beni seviyor gibi benimle oynuyor ötüyor falan ama saldığımda beni düşman gibi görüyor

Oyla 0
Dişi olsa bile kızıştığını düşünmüyorum başka herkese gidip sevdiriyor
Ayrıca nereden baksak her gün yanına gidip ilgileniyorum kafesteyken beni seviyor gibi benimle oynuyor ötüyor falan ama saldığımda beni düşman gibi görüyor
İlgisiz olduğunuz için size karşı öyle olmuş olabilir. Daha fazla vakit geçirin oyun oynayın dal darı sebze verin ona.

Oyla 0
Özellikle sultan papağanları gibi türler alaka konusunda daha hassaslardır. Ondan ilgiyi uzaklaştırdığınızda herşey tepetaklak olabilir.

Aşağıda ki linkleri inceleyin isterseniz. Muhabbet kuşuyla aynı yöntemleri de deneyebilirsiniz. Ayrıca @Rüştü Okumuş hocanın da bu konuda ekleyebileceği birşeyler olabilir.

Oyla 0
Güven kaybı olmuş ve size tavırlı belli ki. Bunu aşmanız gerekiyor. Eskisinden daha fazla ilgiye ihtiyacı var.

Oyla 0
Geri