Sultan Papağanım Ele Alışmıyor

Mehmet Sinan

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar Elimden Dal Darı Yiyor, Omzuma Konuyor, Kafama Konuyor Fakat Bi Türlü Elime Alıştıramadım, Omzumdayken Elimi Götürüyorum Isırıp Bağarıyor, En Fazla Bileğime Kadar Geldi, Bileğimin Üstünde Olmasına Rağmen Sürekli Parmaklarıma Hamle Yapmaya Çalıştı, Forumdada Dediğiniz Gibi Perde Eğitimini Deniycektim Fakat Bizim Uzun Perde Olan Bi Odamız Yok, Bi Salon Var Orayada Annem Sokmuyor :)

Bunun Yerine Yatağın İçine Girip İnce Bi Örtü Örttüm Üstüne, Nekadar elime Getirmeye Çalışsamda 1-2 Saniye Durup Parmağımın Üstünde Olduğuna Fark Edince Kaçışdı, En Son Elimle Tutup Bi Süre Bekledim Parmaklarımı Isırması Geçene Kadar, Oda Nafile, Bi Türlü Elime Alıştıramadım.

Bu Kuş Benden Önce Bi Üreticiden 5 Aylık Halde Aldım Geleli Neredeyse 20 25 Gün Oluyor, Üreticiden Alırken Onun Elinde Dururken Onun Elini Hiç Isırmıyodu Ardından Bana Tutturdu Benim Kafese Sokmamın Daha Doğru Olacağını Söyledi, Biraz Elimde Sevip Kafese Soktum.

Eve Gelince Elimi Kafese Yaklaştıramıyordum Bile, Şimdilerde Yavaş Yavaş Alıştı, Kafesin İçinden Yemini Suyunu Alıp Rahatlıkla Değişebiliyorum Elime Saldırmıyor Veya Kormuyor, Ame Elime Konmuyor, Parmağıma Gelmiyor, Parmağımı Uzatınca Sürekli Isırıyor, Göğüs Tüylerine Hafifçe Sevmek İçin Dokunduğumda Gene Uçuşup, Kaçışıp, Bağırıp, Isırıyor.

Bide Kafeste Bi Salıncak Var Takalı 5 Gün Oldu Hiç Binmiyor, İlk Başlarda Oyuncağa Sürekli Tıslıyodu, Bi Süre Sonra Geçti, İlgisini Çeksin Diye Salıncağın Tellerine Tahta Boncuk Astım Ama Nafile, Bu Salıncak Dışındada Oyuncak Yok Sorun Olurmu?

Ayriyetten Duşada Alıştıramadım, Fıs Fısla Bi Kendime Sıkıyorum Bi Kuşa, "Aaa Bıcı Bıcı" Diyorum Yok, 2 Haftadır Elma Sirkesi Kokuyorum Kuş Sağolsun.

Son düzenleme:
Merhaba benimde 2 haftalık bir sultan papağanım var satın alırken ilk bir ay ele gelmez kafes içerisinden alıştırın demişlerdi ama daha ilk günden önüne kalem benzeri cisimler koyarak üstüne çıkmasını sağladım ve daha sonra parmağıma çıkmasını bekledim. Tabiki ilk başta ısırabilir ama giderek alışacaktır. Sizde aynı şeyi deneyebilirsiniz umarım elinize alışır^^.

Oyla 0
Merhaba, oyuncak olayı sorun değil. Bir şekilde zamanla oyuncak takabilirsiniz. @Sude Naz 'ın konusuna yazdığım gibi sizin de temel başlamanız gerekir. Diğer türlü maalesef alışmıyorlar. Perde yöntemi daha çok yeni başlangıçlar için etkili oluyor. Devamlı yapmak gerekiyor anlayana kadar. Bu sürede en sevdiği tohumlardan olan darı, yulaf, çekirdek vererek yaptığı hareketleri pekiştirirseniz kalıcılığı artacaktır. Tabi bunu yaparken devamlı pekiştirmelisiniz ödülle. Bu sayede o hareketi yaptığında ödül alacağını bilmesi lazım. İyi alıştıktan sonra yavaş yavaş ödül verme sıklığını azaltabilirsiniz.

Oyla 0
Geri