Sultan papağanım hasta

Esmanur M.

iyikus.com Üyesi
Merhaba sultanpapaganim 5 gundur halsiz sürekli uyuyor, suyu ben verince iciyor yemegi önüne koyunca yiyor az yiyip iciyor ve deli gibi kendini kasiyor. Tüy dokumunden sonra böyle oldu ne yapabiliriz *fark ettim ki ağzından tatlı ve hos bi koku geliyo* *sağ ayağını kullanamiyor incinmis gibi catlamisgibi sürekli kendine cekiyor o ayagini*

Son düzenleme:
IMG-20220802-WA0028.jpg
ayağı hep boyle ,bu arada biz tırnaklarını kesmek zorunda kaldık onun hareketlerine engel oluyordu ama tırnak icindeki damara cok dikkat ettik ve kan gelmedi acaba ondan sonra mi oldu.. *ayaklarinin sadece öndeki tirnagi kesildi toplam 2 tane yani ve tunege basamiyor ayağını hep icine cekiyor*

Son düzenleme:
Dışkısı aşırı kötü olmasa da probiyotikle bir destekleyip süreci görmek lazım. Tırnak kesim sonrası fazla kan kaybetme durumu olmadı değil mi? Yem tüketimi nasıl

Dışkısı aşırı kötü olmasa da probiyotikle bir destekleyip süreci görmek lazım. Tırnak kesim sonrası fazla kan kaybetme durumu olmadı değil mi? Yem tüketimi nasıl
hayır kanama olmadi cok ucundan kestim canida yanmadı sadece ayağı incinmis olabilir, onerdiginiz probiyotik var mı? dün gece cok fazla yemek yedi suyunu da icti ama suan durgun

Dışkı formunda bozukluk var ve sıvı kaybı fazla gözüküyor. Kursak mantarı olabilir. Ağzında peynirimsi bir sey gördünüz mü?

@Doğanay Y. @Ümit T. hocalarım da yorum yaparsa daha iyi olacaktır.
agzinda peynirimsi birsey yok ama daha once olmayan bi koku var agizinda ,evet su fazla icmiyor ne yapmam lazım kursak mantarı olduysa? ya da baska belirtileri var mi

Son düzenleme:
probiyotik olarak röhnfried entrobac alınabilir. Koku ise daima sabit olmamakla birlikte kursak enfeksiyonu belirtisi olabilir. Triflucan, mikostatin gibi beşeri ilaçlar denenebilir.

elime aldım baktım cok zayiflamis kus hafiflemis
Eğer imkanınız varsa dışkı tahlili yaptırmanızı tavsiye ederim. Diğer türlü hastalığı tam olarak tespit edemeyeceğimiz için deneme yanılma yoluyla kuşu boşuna ilaçlarla yorabiliriz.

Kursak mantarı için:

Şu konuya da bakmanızı tavsiye ederim:

Geri