Sultan Papağanım Hep Aynı Yeri Sürekli Kaşıyor

RabiaNurcan

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, öncelikle böyle faydalı bir sayfa gördüğüm için çok sevindim, emeğinize sağlık. Çok uzatmadan hemen konuya geçiyim. Sultan papağanım sırt bölgesinde hep aynı yeri kaşıyor. Gagasıyla kaşırken bir anda kafasıyla sürtüyor ve çok sinirleniyor. Ama aralıksız ve baya uzun bir süre kaşıyor. Bugün başladı bu huyu. Bu arada beyaz kepek gibi şeyler de döküyor kaşınırken. Genelde yazın kaşınırlar fakat kışın bu kadar kaşındıklarını hiç görmemiştim. Acaba bu durum normal mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Çözüm
O sürekli uğraştığı bölgeyi kontrol edin. Ur benzeri birşey varmı diye. Tüylerini üfleyin iyice inceleyin. Eğer normal görünüyorsa diğer ihtimalleri değerlendirelim..

Dışkı yeme yetersiz beslenmeden kaynaklı. Kuşunuza bol sebzeli meyveli mamalar yapıp haftada en az bir defa verin. Arada sade olarakta yeşillikler sebzeler verebilirsiniz...
O bölgede bir tüy batığı ya da canini acıtan bir şey varsa uğraşıyordur. Kontrol ettiniz mi

Oyla 0
O bölgede bir tüy batığı ya da canini acıtan bir şey varsa uğraşıyordur. Kontrol ettiniz mi
Şöyle desem daha iyi anlatmış olurum, o sırtındaki belirli yeri çok kaşıyor ama genel olarak kaşınmasında çok artış oldu ve normalde enerjik olmasına rağmen kaşınmaktan artık enerjisi kalmıyor. Bir de kuş bizim eve 1 şubatta geldi daha önceden abimin evinde kalıyordu. Acaba yer değişikliğinden dolayı olabilir mi diye düşündüm fakat bir buçuk haftadır böyle bir sorun yoktu, bugün başladı

Oyla 0
Bir de kendi dışkısını yiyor, internette okudum bazı vitaminleri karşılamak için yapıyormuş fakat zaten suyuna vitamin damlatıyorum Normal mi böyle yapması da?

Oyla 0
O sürekli uğraştığı bölgeyi kontrol edin. Ur benzeri birşey varmı diye. Tüylerini üfleyin iyice inceleyin. Eğer normal görünüyorsa diğer ihtimalleri değerlendirelim..

Dışkı yeme yetersiz beslenmeden kaynaklı. Kuşunuza bol sebzeli meyveli mamalar yapıp haftada en az bir defa verin. Arada sade olarakta yeşillikler sebzeler verebilirsiniz...

Oyla 0
Çözüm

Tamamdır çok teşekkür ederim

Oyla 0

Sebzeli meyveli mamalar derken bir tarifiniz var mı ? Ben arada sade olarak meyve koyuyordum elma vb gibi

Oyla 0
Geri