Sultan Papağanım İshal.

mubissever98

Çevirmen
Merhaba,

Yaklaşık 1.5 yaşında olan sultan papağanımın dışkısı bu şekilde. Yem yemesi keyfi vs yerinde. Papağanımı alalı 18 gün oluyor. Geldiğinden beri dışkısı pek toparlanmadı. 4 gün önce 2 gün üst üste probiyotik verdim ve o zaman dışkısı toparlandı. 2 gün ara verdikten sonra tekrar böyle oldu. muhabbet kuşumun da dışkısı papağanım kadar olmasa biraz sulu, aynı kafeste değiller ancak aynı odadalar. Eczaneden sitraks muadili şurup aldım kullanmalı mıyım?

yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler

Ekli dosyalar

• A94FE4BE-8E9B-4FCC-9F94-9E2552BA8AEE.jpeg
    A94FE4BE-8E9B-4FCC-9F94-9E2552BA8AEE.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 6
muhabbet kuşumun dışkıları ve şurup.

Ekli dosyalar

• 81FB9B93-FA59-4A0F-91E6-0709889A44FB.jpeg
    81FB9B93-FA59-4A0F-91E6-0709889A44FB.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 6
  • 15612344-905B-4781-9133-EEDC9F2405AC.jpeg
    15612344-905B-4781-9133-EEDC9F2405AC.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
Biraz boyama kabul edilebilir lakin müsait bir zamanda veteriner kontrolüne gitmenizi öneririm.

Oyla 0
ders programımdan dolayı çarşamba götürebilirim, o zamana kadar probiyotik kullanmaya devam edeyim mi yoksa önerdiğiniz baska bir ürün var mı? cevabınız için çok teşekkür ederim

Oyla 0
merhaba, covid pozitif çıkmam nedeniyle ne yazık ki kuşlarımı veterinere götüremiyorum ancak sultan papağanım hapşırmaya da başladı. yem yemesinde bir sorun yok. şu an için eczaneden temin edebileceğim bir ilaç var mıdır?
Verse-laganın papağan yemini kullanıyorum ortamını elimden geldiğince sıcak tutup kaloriferin üzerine su dolu kase koyuyorum. oyuncaklarıyla oynayıp güzelce ötüyor ancak bazen durgunlaşıp kendini kabartıyor.

bu konuda yardımcı olabilirseniz ya da yol gösterebilirseniz gerçekten minnettar olurum.

Oyla 0
merhaba, covid pozitif çıkmam nedeniyle ne yazık ki kuşlarımı veterinere götüremiyorum ancak sultan papağanım hapşırmaya da başladı. yem yemesinde bir sorun yok. şu an için eczaneden temin edebileceğim bir ilaç var mıdır?
Verse-laganın papağan yemini kullanıyorum ortamını elimden geldiğince sıcak tutup kaloriferin üzerine su dolu kase koyuyorum. oyuncaklarıyla oynayıp güzelce ötüyor ancak bazen durgunlaşıp kendini kabartıyor.

bu konuda yardımcı olabilirseniz ya da yol gösterebilirseniz gerçekten minnettar olurum.
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ileteyim ben de geçirmiştim Allah'tan hafif atlattım umarım siz de hafif atlatırsınız.Şuan için eczaneden bir ilaç almanıza gerek yok tabi Sitraks yada Paraks bulabiliyorsanız alın ya da Nilverm.Eğer hala bulmaz iseniz son çare olarak Kontil kullanılabilir.

Kontil 1lt suya 1 ml eklenerek verilir. 9-10 gün sonra da tekrar uygulamanız gerekiyor.

Forumda önceden olan Faruk abini yazdığı bir yazıyı da alıntıladım..
1. Gün ağızdan uygularsınız yuttuğundan emin oluRsunuz. 9. Güne kader tekrar ilaca gerek yoktur. 9. Gün tekrar uygulanır arada vitamin probiyotik verebilirsiniz. Bazıları ya peşpeşe ya 1-3 6 ve 9. Günlerde uygular ikisi arasında ben fark görmedim. 1. Ve 9. Gün uygulaması yeterli. Antihelmintikleri peş peşe uygulamak doğru değil.

Oyla 0
öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. sitraksı elimde bulundurmak için aradım ancak bulamadım muadili olarak kontili verdiler. paraks'ı yarın eczaneye bir sordurayım umarım vardır.
tekrardan çok teşekkür ederim.

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Umarım ağrı, sancı olmadan süreci tamamlarsınız. Kontil verebilirsiniz ve ardından probiyotiğe devam edebilirisiniz. Her gün değil belki ama 3-4 günde 1 verilebilir.

Oyla 0
Kuşların acil bir durumu yok gibi ileriki bir zamanda dışkı tahlili yaptırıp ona göre tedaviye başlayın. Kontili kullanmayın bir işe yaramadığı gibi kuşlara dokunuyor...

Oyla 0
merhaba kuşlarımın ikisinide izmir'de bulunan hekim veterinere götürdüm gözlemlerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim :)

muhabbet kuşumu kuyruk titremesinden dolayı ve sultan papağanımı da düzensiz dışkı ve titremeden dolayı götürdüm.

öncelikle veteriner hekimler cok güler yüzlü soru sormaya çekinmiyorsunuz ve size her şeyi anlatıyorlar. 2 kuşumu da muayne edip röntgen çektiler. sultan papağanımda akciğer enfeksiyonu muhabbet kuşumda da karaciğer yağlanması varmış ne yazık ki bunun akabinde de pelet yeme geçtik ve ilaç tedavisine başladık. açıkçası muhabbet kuşumda major bi problem görmemiştim götürürken ancak veterinere götürmenin önemini cok iyi anladım.

veteriner hekim geceleri üstünü örtmenin doğru olmadığı söyledi ve bölünmüş ürün alırken dikkatli olmamı da söyledi.

iki kuşum için de uzun bir tedavi süreci bekliyor bizi ancak içim rahat. aylık kontroller olacak.

bu arada sultan papağanımın kanadı kırılıp sonradan kaynamış bana doğuştan kolu böyle denmişti. tabi yuvadayken annesi-babası da bir sey yapmış olabilir bilemeyiz.

özetle hekim veteriner övüldüğü kadar varmış içim rahat etti :)

Oyla 0
merhaba kuşlarımın ikisinide izmir'de bulunan hekim veterinere götürdüm gözlemlerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim :)

muhabbet kuşumu kuyruk titremesinden dolayı ve sultan papağanımı da düzensiz dışkı ve titremeden dolayı götürdüm.

öncelikle veteriner hekimler cok güler yüzlü soru sormaya çekinmiyorsunuz ve size her şeyi anlatıyorlar. 2 kuşumu da muayne edip röntgen çektiler. sultan papağanımda akciğer enfeksiyonu muhabbet kuşumda da karaciğer yağlanması varmış ne yazık ki bunun akabinde de pelet yeme geçtik ve ilaç tedavisine başladık. açıkçası muhabbet kuşumda major bi problem görmemiştim götürürken ancak veterinere götürmenin önemini cok iyi anladım.

veteriner hekim geceleri üstünü örtmenin doğru olmadığı söyledi ve bölünmüş ürün alırken dikkatli olmamı da söyledi.

iki kuşum için de uzun bir tedavi süreci bekliyor bizi ancak içim rahat. aylık kontroller olacak.

bu arada sultan papağanımın kanadı kırılıp sonradan kaynamış bana doğuştan kolu böyle denmişti. tabi yuvadayken annesi-babası da bir sey yapmış olabilir bilemeyiz.

Dışkı tahlili yaptılarmı?

Oyla 0
Dışkı tahlili yaptılarmı?
hayır. iki kuşuma da röntgen yapıldı şu an için. bağırsaklarını dışkı tahlili yapacak kadar kötü bulmadı. öncelikle akciğerler için bir tedavi uygulamak istedi, bağırsaklar için de ilaç verdi ancak akciğer ilacı kadar ağır değil anladığım kadarıyla

Oyla 0
Karaciğer durumu Türkiye de bulunan kuşların %99,9 unda var olan bir durum ne yazık ki. Kullanılan yemler mamalar sonucu kaçınılmaz bir şey.... Umarım kuşlarınızın tedavi süreci olumlu geçer. Geçmiş olsun.

Oyla 0
Karaciğer durumu Türkiye de bulunan kuşların %99,9 unda var olan bir durum ne yazık ki. Kullanılan yemler mamalar sonucu kaçınılmaz bir şey.... Umarım kuşlarınızın tedavi süreci olumlu geçer. Geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim, forumda ufak bi araştırma yaptım yanlış değilsem sanırım sizin de kuşunuz da aynı sorun vardı. Nasıl şimdi kuşunuzun durumu? umarım cok iyidir. açıkçası kuşumun bu durumda kendimi suçlu buluyorum gözüme hiç tombiş gelmemişti umarım sağlıkla atlatırız bu süreci

Oyla 0
çok teşekkür ederim, forumda ufak bi araştırma yaptım yanlış değilsem sanırım sizin de kuşunuz da aynı sorun vardı. Nasıl şimdi kuşunuzun durumu? umarım cok iyidir. açıkçası kuşumun bu durumda kendimi suçlu buluyorum gözüme hiç tombiş gelmemişti umarım sağlıkla atlatırız bu süreci
Bakalım, 1-2 aya bende Kuşadasına geçeceğim. O zaman İzmir'e gidip aynı yerde bende kontrole gideceğim. Şuan burada da röntgen çektirip az çok büyüme var mı yok mu anlayabilirim ama röntgen işini de kontrol işini de İzmir'de yaptırmayı düşünüyorum :) Karaciğer durumu kuşu yavaş yavaş tüketen bir şey aniden etkisini göremezsiniz bu sebeple de benim kuşum çok iyi sağlıklı diye böbürlenecek çoğu kişinin kuşunda karaciğer büyümesi mevcut...

Oyla 0
Bakalım, 1-2 aya bende Kuşadasına geçeceğim. O zaman İzmir'e gidip aynı yerde bende kontrole gideceğim. Şuan burada da röntgen çektirip az çok büyüme var mı yok mu anlayabilirim ama röntgen işini de kontrol işini de İzmir'de yaptırmayı düşünüyorum :) Karaciğer durumu kuşu yavaş yavaş tüketen bir şey aniden etkisini göremezsiniz bu sebeple de benim kuşum çok iyi sağlıklı diye böbürlenecek çoğu kişinin kuşunda karaciğer büyümesi mevcut...
umarım güzel haberlerini alırız kuşunuzun

Oyla 0

Merhaba geçmiş olsun kuşlarınıza veteriner gece üstlerini örtmeyi neden önermediğini açıkladı mı ben de örtüyorum yanlış mı yapıyorum acaba

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun kuşlarınıza veteriner gece üstlerini örtmeyi neden önermediğini açıkladı mı ben de örtüyorum yanlış mı yapıyorum acaba
merhaba öncelikle teşekkürler. örttüğümüzde içindeki hava sirkülasyonunu engellediği için önermedi. içinde fazla toz kaldığı için de kuşları hapşırtıyor

Oyla 0
Geri