Sultan papağanım kafesin köşesinde oturuyor

Emir Berke

Yeni Üye
Merhabalar, Sultan papağanım 4 yaşında ve 2 hafta önce yumurtlama dönemine girdi ve 4 adet kızgınlık yumurtası yaptı ve bir kez daha baktığımda bir kez daha oturduğunu gördüm 5.kızgınlık yumurtasını bekledim. Aradan 6-7 gün geçti ama yumurta yok. Ayrıca yumurta sıkıştı mı diye baktım hayır o da yok. Kafesini ters çevirince hemen yukarı çıkıp enerjik bir biçimde ötüp dışarıda uçuyor ama ne zaman kafesini normal konuma getirsem yumurta yaptığı alana oturmaya gidiyor ve yemek vs yemiyor hatta dışkı dahi yapmıyor. Ne zaman kafesini ters çevirsem tünege çıkıp dışkısını yemeğini yiyor ama ben ellemesem tüm gün öyle oturup durur. Yumurtalarını da almıstım boş diye sizce sorun ne?
Hiç hasta gibi değil ben artık bu durumun psikolojik olduğunu düşünüyorum
Aşağıya kuşun fotoğrafını ve dışkı fotoğrafını koyuyorum :

Kuş : exo98jc.jpg

Dışkı : fgxwpm8.jpg

tekrardan yumurta hazırlığına girecek gibi :( Çok kötü bir davranış maalesef. Tekrar yumurta gelirse bir seferlik oradan almayınız. Hatta sahte yumurta alıp onunla değiştiriniz ki kırılma, yeme durumları olmasın. 1 aylık süreç sonunda yumurtaları çekebilirsiniz.

tekrardan yumurta hazırlığına girecek gibi :( Çok kötü bir davranış maalesef. Tekrar yumurta gelirse bir seferlik oradan almayınız. Hatta sahte yumurta alıp onunla değiştiriniz ki kırılma, yeme durumları olmasın. 1 aylık süreç sonunda yumurtaları çekebilirsiniz.
Evet ben de yumurta bekliyorum ama 1 hafta oldu neredeyse neden bu kadar uzun sürdü ki normalde 2 günde bir yapardı. Hayır kafesini ters çevirince mesela kapısı kuzeye bakarken kapısını güneye doğru şekilde döndürünce yerinde durmuyor susmuyor çok enerjik anlayamadım ben gitti

Geri