Sultan papağanım Kanlı dışkı yaptı

Elraenn

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Daha önce ağır hastalıktan kurtardığımız sultan papağanı kızımın bir süre sonra yavrusu oldu. Bu 2. Kuluçkası ve şuan 2 yavrusu var (maşallah). Fakat bugün sevmek için saldığımda kanlı dışkı yaptı. İyi gelir belki diye Vitakraft Aktif kömür verdim bolca. Ne yapmam gerekiyor eskisi gibi koksidiyoz mu olmuş? Olmuşsa yavruları varken nasıl tedavi edeceğim? Daha önce ağır hastalık geçirdiği için sindirim sistemi çok hassas. Örneğin çekirdek verdiğim zaman yediklerini sindiremiyor ve olduğu gibi çıkartıyor. Bu yüzden Eski Hastalığından dolayı çekirdek vermiyorum. Yavru baktığı için ve daha önce ağır hastalık atlattığı için bünyesimi zorlandı acaba? Çünkü koksidiyozdan salmonella ya kadar 3 çeşit hastalık vardı ve uzun uğraşlar sonucu kurtarmıştık. Bağışıklık kazanmış mıdır? Hareketi normal şuan bı halsizlik vs. Yok. @Doğanay Y. Sizinde yardımınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20220311_104402-min.jpg
    IMG_20220311_104402-min.jpg
    468.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20220311_104417-min.jpg
    IMG_20220311_104417-min.jpg
    516.7 KB · Görüntüleme: 6
Bu ilacı kullandım şimdi siz biliyormusunuz bu ilacı iyi bir ilaç mı sizce ?

bu 7 etken maddeli iyi bir ilaç ancak bildiğim kadariyla koksidiyoza yönelik içeriği yok

ben kuşunuzda hem koksidiyoz hem bakteri (ikincil enfeksiyon) olabileceğini düşünüyorum , bu nedenle öncelikle hem bakteri hem koksidiyoz icin kullanilan sulphamezathine, tetramezatin, bactrim,neosülfaprim gibi ilaçların daha etkili olacaği görüşündeyim. ancak kesin cümleler kurmayı sevmiyorum. size onerim şimdilik sulphamezathine vermeniz

diger arkadaşlar da foruma girince yorum yaparlar, devamında ona göre karar verirsiniz

Tollisan kombi mix şuan sorununuz için tam yeterli gelmez ancak bu üründe gerekli şu aşamada. Öncelikle arkadaşlarında dediği gibi -özellikle kanlı ishal durumları da gözlemlendiği için- sulpha grubu bir ilaç kullanılabilir. Netcox, sulphamazethine gibi.
Tollisan alttakiler için iyi sonuç sağlar.
  • Genç kuş hastalığı / yaşlı kuş hastalığı
  • E. koli
  • Trichomonadlar
  • hekzamitler
  • Mantar enfeksiyonları
  • streptokoklar
  • stafilokoklar
Kombi-Mix, Adeno-Coli, TKK Powder ve Fungi Powder olmak üzere üç ürünün karışımıdır.
Kombi mix piyasadaki iyi ürünlerden

Geri