Sultan Papağanım neden böyle yapıyor ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
Merhaba 2 3 civarı tam yaşını bilmiyorum. Tam konuşmuyor ama babacık diyor Sadece erkek diye bildiğim sultan papağanım 1 2 haftadır kafes arkasında duruyor. Erkek diye düşünüyorum çünkü kur ötüşü var ıslık melodili çalıyor kalp yapıyor.(dişi yapmazmış).
Ama neden böyle yapıyo yoksa kuşum dişi mi ?

Videosu: Streamable Video

Ekli dosyalar

• 20220805_094905.jpg
    20220805_094905.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 5
  • 20220802_130102.jpg
    20220802_130102.jpg
    249.8 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba, kafes arkasında durma durumunu mu soruyorsunuz?
Değişik ötüşlere hakim + bir kelime dahi olsa ezberlemişse erkek kuş %99

Merhaba, kafes arkasında durma durumunu mu soruyorsunuz?
Değişik ötüşlere hakim + bir kelime dahi olsa ezberlemişse erkek kuş %99
Evet kafes arkasında neden durur. Korkmaz bişeyden ama hep oraya gidiyor kafesi aldım yine oraya gidiyor. Kırmızıdan korkuyor diye kırmızı bişey koydum yine gidiyor, 😂dişi olsa yuva arıyor diycem acaba eş aradığı için yapar mı ?

Eğer hareketsiz bir alansa o bölge, güvendiği bölge olarak görüyor olmalı. Genelde ürktüklerinde en güvende hissettikleri alana çekilirler. Kafes konumunu da bu nedenle mutlaka bir köşesi, hareket olmayan -mümkünse duvara dayalı- yerde olmalı. Farklı bir yorum yapabilmem için bir kaç gün hareketini izlemem lazım. Yansımasını gördüğü bir ayna yok değil mi?

Eğer hareketsiz bir alansa o bölge, güvendiği bölge olarak görüyor olmalı. Genelde ürktüklerinde en güvende hissettikleri alana çekilirler. Kafes konumunu da bu nedenle mutlaka bir köşesi, hareket olmayan -mümkünse duvara dayalı- yerde olmalı. Farklı bir yorum yapabilmem için bir kaç gün hareketini izlemem lazım. Yansımasını gördüğü bir ayna yok değil mi?

Yok yok ayna ile pek ilgili değil. Duvara dayalı değil tekli koltuk üstünde duruyor. Orda bekliyor sonra çıkıyor

Geri