Hayirli gunler. Siteyi ilk defa gordum ve papaganlarla ilgili bilgi almak icin de ilk defa uye oldum bir siteye boyle bir baslik acilmismi hic onceden goremedim pekte inceleyemedim açikcasi ama ben yine de bir sorayim dedim. Şimdi hikayemiz şöyle, bir ureticiden sultan papagani aldik. Yaklaskk 3hafta kadar oluyor alali. Ve 2-3 aylik kendisi sanirim. (Uretici abi kuslarin yaninda degilken dunyaya gelmisler o da o yuzden tam emin degildi.) Neyse, ilk gunler yasanan klasik seyleri yasadik lakin bu sefer biraz ters oldu gibi. İlk hafta cok hareketliydi ve ötüyordu ama sonra ne olduysa kus otmemeye basladi. 1 hafta 10gundur otmuyor kesinlikle. 2.gunde farkettim 'hic otmedi ya' dedim kendi kendime, sonra eşime soyledim, korktuk hasta mi oldu diye. Cunku o aralar hic harekette etmiyordu hep bi kosede duruyordu. Hastalik belirtilerine baktigimda pek birsey uymuyordu belirtilere, bi yerde tunemek disinda. Kendi bildigim kadariyla da diskisinda ve yemesinde bi problem yoktu. Kafesten cikardik uctu, e tabi carptida biraz duvara ucarken otmeye basladi ve ben cok mutlu olmustum 'aha otuyor ' diye, lakin perdede tunedikten sonra yine sustu. Bi kac kere daaha boyle ayni seyler oldu. 2 gundur de cikarmadik kafesten hic. Elimden yem yiyor korkmuyor tislamiyor ama otmuyor kesinlikle. Sizce nedendir( lutfen yardimci olur musunuz, cok uzuluyorum. Hasta oldugunu dusnup vitamin vs aldik verdik ya onlar sayesinde toparladi ya da zaten hicbir seyi yoktu. Cozemedik gitti. Bende sizlere sormak istedim icime su serpilsin ve kuşum eger hastaysa hemen mudahale edebilelim diye. Simdiden tesekkur ederim.