sudenazyurt
iyikus.com Üyesi
uzun süredir tüyden çıkamadı kuşum ve son zamanlarda sürekli kaşınıyor, bazen tüylerini çekip kanatıyor bazen tüyleri kendi kendine kanlı düşüyor ,ve kafesindeyken sürekli kuyruk derisini kaşıyıp ordaki tüyleri koparmaya çalışıyor ve bunu yaparken kendi canını yakıp bağırıyor. sürekli fısfıs ile banyo yaptırıyorum rahatlasın diye suyuna vitamin koyunca hiç içmiyor bu yüzden tüyden çıkmakta zorlanıyor sanırım.
bir de alakasız olarak diğer kuşlar göre çok sakin ve korkak kafesine hiç oyuncak koyamıyorum koyunca hep başka taraflara kaçıyor. hiç oyuncu değil dışarı çıkadığımızda ya kucağımızda durup kendini sevdiriyor ya da yerde yürüyor neredeyse hiç uçmuyor uçmasında normalde sıkıntı yok sadece bu sıralar kanat tüylerinin çoğu döküldüğü için uçmuyor. acaba neden böyle?
bir de alakasız olarak diğer kuşlar göre çok sakin ve korkak kafesine hiç oyuncak koyamıyorum koyunca hep başka taraflara kaçıyor. hiç oyuncu değil dışarı çıkadığımızda ya kucağımızda durup kendini sevdiriyor ya da yerde yürüyor neredeyse hiç uçmuyor uçmasında normalde sıkıntı yok sadece bu sıralar kanat tüylerinin çoğu döküldüğü için uçmuyor. acaba neden böyle?