Sultan papağanım tüyünü yoluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayşe D.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ayşe D.

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar sultan papağanımı yaklaşık 2 hafta önce aldık. Ve 1 haftadır tüylerini çok az yolup yiyor. Tüy azalması yok çok az yoldugu için ama niye böyle yapıyor kuyruğunu da gagasıyla çekiyor ve temizlemiş gibi yapıyor. Yem yemesi ve su içmesi yerinde kafes temizliğini düzenli yapıyorum ve kuşla çok ilgileniyoruz hasta gibi durmuyor hareketli ama arada sırada ishali oluyor şu an dışarı çıkarmıyoruz duvara veya başka yerlere çarpıp zarar görür diye stresten oluyo olabilir mi

Merhaba, elbette stres kaynaklı oluyor olabilir. Yeni gelen kuşlarda sık gözlemlenen bir problemdir.

Oyla 0
çok geçmiş olsun.
Doğanay Bey in dediği gibi stresten kaynaklı olabilir. yeni girdiği bir ortama yavaş yavaş alışırlar.
Kafesini sabit bir yerde tutun hep odayı tanısın sizi izlesin yavaş yavaş güveni oluşur böylelikle. Sevdiği yiyeceklerden verebilirsiniz. kendisini rahatlatmak için sultan papağanı ötüş videoları açabilirsiniz. Ben de yeni bir kuş sahiplendim bu tekniklerle kendisi bize alışmaya adapte olmaya başladı.

Oyla 0
çok geçmiş olsun.
Doğanay Bey in dediği gibi stresten kaynaklı olabilir. yeni girdiği bir ortama yavaş yavaş alışırlar.
Kafesini sabit bir yerde tutun hep odayı tanısın sizi izlesin yavaş yavaş güveni oluşur böylelikle. Sevdiği yiyeceklerden verebilirsiniz. kendisini rahatlatmak için sultan papağanı ötüş videoları açabilirsiniz. Ben de yeni bir kuş sahiplendim bu tekniklerle kendisi bize alışmaya adapte olmaya başladı.
Tamam teşekkür ederim ?

Oyla 0
Bugün sultan papağamı mı alalı tam 2 hafta oldu ve hala tüylerini yoluyor dışarı çıkarabilir miyim bır yere çarpar mı belki stresi azalır diye dışarı çıkarmak istiyorum da
Kafes dışına çıkartılabilir ama gerekli önlemleri almak gerekir. Camlarin üzerleri kapatılmalı

Oyla 0
Geri