sultan papağanım yem yemek istemiyor

Huriye olgun

Yeni Üye
Sultan papaganım 2 gundur uyukluyor normalde bana cok alıskın ama bana geldıgınde hemen kafesıne donuyor yem yemek istemiyor dıskısı da sulanmaya basladı bugun gogus kurulugu var mı onuda bılmıyorum fotografları yukledım lütfen yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

• 440AB1B5-2D4C-419E-BC5F-733B44B0F0AB.jpeg
    440AB1B5-2D4C-419E-BC5F-733B44B0F0AB.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 10
  • 9E0EFEEF-38F5-4A96-9E5C-4821287DACFB.jpeg
    9E0EFEEF-38F5-4A96-9E5C-4821287DACFB.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
kuruluğu sizin anlamanız gerek.Kursağın altındaki kemiğe elinizi sürdüğünüzde bıçak gibi ise kuruluktur.Eğer dediğim gibi ise Öncelikle eczaneden mikostatin şurup temin edip ağızdan bir damla vermelisiniz.Ayrıca elle besleme desteği yapmalısınız kendisi yemeye başlayana kadar.Bunu isterseniz yumurtanı sarısına irmik katıp ılık su ile hafif cıvık kıvam elde edip yapabilirsiniz.Ama bu tarif çabuk bozulan bir tariftir ve her öğünde yeniden yapılması gerekir.Bunu yapmak istemezseniz pirinç unu ve arı mama marketten temin edip muhallebi kıvamına getirip kaşık ile yedirebilirsiniz.Eğer o kıvamda yiyemezse biraz daha cıvıtabilirsiniz.
PEKİ KESKİN DEĞİL İSE?
O zaman eczaneden polivit şurup temin edip bu yapacağınız mamalara 2-3 gün bir damla damlatıp vermelisiniz.Ama el beslemesine kendi yem yiyene kadar devam edilmeli
Sonrasınnda hafta 1 kez suluğuna 3-4cdamla katıp verilebilir.

EDİT: sitemizde yardım,acil vb başlıklar yasak olduğu için düzenleme yapıldı :)

Son düzenleme:
Oyla 0
Kuşunuz ishal olacak gibi görünüyor. Kuruma durumu bence yok fakat oluşmaya müsait gibi. Yem yemiyor ise elle besleme yapmak gerekebilir. İlk kez yapacaksanız eğer mutlaka video izleyiniz. İlaç kullanmak yerine şu aşamada beslenmesini düzenlemek ve vitamin ihtiyacını karşılamak gerekir.

İshali için yiyorsa eğer K vitamini yönünden zengin gıdalar verilebilir. Örneğin ıspanak gibi

Oyla 0
kuruluğu sizin anlamanız gerek.Kursağın altındaki kemiğe elinizi sürdüğünüzde bıçak gibi ise kuruluktur.Eğer dediğim gibi ise Öncelikle eczaneden mikostatin şurup temin edip ağızdan bir damla vermelisiniz.Ayrıca elle besleme desteği yapmalısınız kendisi yemeye başlayana kadar.Bunu isterseniz yumurtanı sarısına irmik katıp ılık su ile hafif cıvık kıvam elde edip yapabilirsiniz.Ama bu tarif çabuk bozulan bir tariftir ve her öğünde yeniden yapılması gerekir.Bunu yapmak istemezseniz pirinç unu ve arı mama marketten temin edip muhallebi kıvamına getirip kaşık ile yedirebilirsiniz.Eğer o kıvamda yiyemezse biraz daha cıvıtabilirsiniz.
PEKİ KESKİN DEĞİL İSE?
O zaman eczaneden polivit şurup temin edip bu yapacağınız mamalara 2-3 gün bir damla damlatıp vermelisiniz.Ama el beslemesine kendi yem yiyene kadar devam edilmeli
Sonrasınnda hafta 1 kez suluğuna 3-4cdamla katıp verilebilir.

EDİT: sitemizde yardım,acil vb başlıklar yasak olduğu için düzenleme yapıldı :)
Veteriner kursak iltihabı basladıgını söyledi ilaç verdi tesekkur ederim önerileriniz icin bugun bıraz daha ıyı kendısı yem yıyor ☺️

Oyla 0
Kuşunuz ishal olacak gibi görünüyor. Kuruma durumu bence yok fakat oluşmaya müsait gibi. Yem yemiyor ise elle besleme yapmak gerekebilir. İlk kez yapacaksanız eğer mutlaka video izleyiniz. İlaç kullanmak yerine şu aşamada beslenmesini düzenlemek ve vitamin ihtiyacını karşılamak gerekir.

İshali için yiyorsa eğer K vitamini yönünden zengin gıdalar verilebilir. Örneğin ıspanak gibi
Veteriner kursak iltihabı basladıgını söyledi ilaç verdi tesekkur ederim önerileriniz icin bugun bıraz daha ıyı kendısı yem yıyor ☺️ Dışkı konusunda evet rengi bozulmaya başlamıs

Oyla 0
Hangi ilacı önerdi acaba?
Kursak enfeksiyonları hızla tedavi edilebilir. Belirtilen süre boyunca ve oranda vermeyi ihmal etmeyiniz. Ayrıca kafesten kuş kumu, kalamar gibi ürünleri kaldırınız. İlaç kullanım sonrası geri takılmalıdır.
Birde her gün altlığını değiştiriniz. Dışkı bozulmaları, koku, kusma durumları gözlemlenebilir. Bu tip durumlarda daha sağlıklı hareket etmek adına temiz altlık kullanımı önemlidir.

Oyla 0
Hangi ilacı önerdi acaba?
Kursak enfeksiyonları hızla tedavi edilebilir. Belirtilen süre boyunca ve oranda vermeyi ihmal etmeyiniz. Ayrıca kafesten kuş kumu, kalamar gibi ürünleri kaldırınız. İlaç kullanım sonrası geri takılmalıdır.
Birde her gün altlığını değiştiriniz. Dışkı bozulmaları, koku, kusma durumları gözlemlenebilir. Bu tip durumlarda daha sağlıklı hareket etmek adına temiz altlık kullanımı önemlidir.
Her zaman kafes temızlıgıne onem verıyorum ama kum ve kalamar kemiği duruyordu kaldırırım onerınız ıcın tesekkur ederım hangi ılacı verdıgını bılmıyorum cunku kendısı 2 farklı ılac verdı fakat sırınga ıle onun harıcı 2 3 gune bır sade maden suyu vermemı ıstedı 5 damla su an ıyılesıyoruz sukur

Oyla 0
Geri