Sultan Papağanımın Alt Gagası Kırıldı !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çolpan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok geçmiş olsun :oops:

Kanamaya müdahale etmemenizi öneririm, keza kanın kuruyarak tabaka oluşturması lazım. Buna yardımcı olması için un ve nişasta sürülebilir. Detaylar için linke bakabilirsiniz.

Thread 'Muhabbet Kuşunda Kanamalar' Muhabbet Kuşunda Kanamalar

Yaklaşık 1 saat olmuş mesajı atalı ne durumdadır?

Bazı veterinerler 24 saat açık olabiliyor, sizin için bölgenizi yazarsanız araştırabilirim acilen

Ayrıca sakin kafayla müdahale sonrası aşağıda ki konuyu okuyabilirsiniz.

Thread 'Muhabbet Kuşu Gaga Kırılması' Muhabbet Kuşu Gaga Kırılması

Oyla 0
Gagasının neresi kırıldı acaba?
Durum ciddi olabilir bu nedenle talimatlarda ki kan durdurma yöntemlerini deneyip detay veriniz.

Oyla 0
Un yaptim tunege sürtüyor pamukla tampon yapmaya calistim kasidikca kaniyo simdi zeytinyağı sürdüm pamuk isirttim kartondan boyunluk yaptim onunla cebellesiyor kırıktı gagasi esim 2 yıl önce dışarıda bulmuştu kabuksuz yem ile besliyordum ortadan ikiye kırıktı uzun olan yeri kırıldı uzadıkça kesiyoduk ama diğer hasta kusla ilgilenmekten kendi kuslarima sıra gelmedi kafese takmış sallanıyordu uzun yeri ne kadar kan kaybederse ölür? Birde Agzina vitamin sıktım gecen hafta vet hasta kuşa vermişti

Oyla 0
Ayrica biliyorsunuz kanatli vet problemimiz var bulduğum hekim yalnizca c.tesi günleri geliyor kanama olunca korkudan rastgele bi vete girdim yalnizca anlik durdular eve gelince yine kanadı lütfen yardım edin ölmesin

Oyla 0
Hala durmadı mı? Önerilmez ama çok kan kaybetti ise yapıştırıcı düşünülebilir. Bu tip durumlarda kanamayı durduruyor ama son çare tercih edilmeli. Gaga olduğu içinde çok ama çok dikkatli olmak gerekir :(

Oyla 0
Ne kadar kanaması oldu? Eğer evcil ise ve ısırmaya meyilli değilse tekrar un ile müdahale edip elinizde kaşıma moduna sokun. Bazı durumlarda huysuz değilse ışığı kapatıp uyku modu da işe yarar.
*Üstteki konular ve şuan yazıştıklarım haricinde aklıma gelen bir şey yok ne yazık ki. Gerekirse herhangi bir veteriner kanamayı durdurabilir diye düşünüyorum. Bu tarz uygun ürünleri ellerinde olabilir ama nihayetinde bizde olduğu gibi kanaması kesilecektir. Sonrasında uyku hali ve halsizlik gözlemlemek normaldir.

Son düzenleme:
Oyla 0
Uyku halli su ve vitamin verdim siringayla 2 saat sonra da 2 damla bal 1 cay kaşığı suyu karıştırıp verdim vet. Öyle söyledi ara ara ısıtıcıyi aciyorum yem yemezse ne yapabilirim kabuksuz var zaten onu yiyordu

Oyla 0
gaga tekrar uzuyor ama zaman alır. Bu süreçte en sağlıklısı elle beslemedir ama yem kırma kabiliyeti hala varsa gerek olmayabilir. O görselde uzayan gagayı siz ya da veteriner kontrolünde kesebilirsiniz. Bu kadar uzaması zaten uzun zaman almıştır. Daha dikkatli olmak gerekiyor.

Oyla 0
en son yediği yemi kac saat sonra diskilar suan bi diski yaptı kabuksuz yem var kafeste yiyip yemediğini anlayamıyorum

Oyla 0
Geri