Sultan papaganimin durumu?

yesimesenn

Yeni Üye
Merhaba. 1c ift papaganim var. Ocak ayinda ilk 5 yumurta verdi. Yavru icinde öldugu icin yumurtalari geri aldim. Sonra tekrardan 5 yumurta verdi yine ayni sekilde devam etti. Yavrular icinde oldu. Toplamda 13 adet yumurta verdi ama hepsi bostu ne yazikki. Sonra ben yuvaligi cikardim. 2 gun sonra kafes tabanina yumurtladi. Ardindan 2 yumurta daha yapti . Yani ocaktan beri hayvanlarim yumurtaya yatiyor. Ama disi kusum son 3 gundur aralikli olarak hastalniyormu anlamadim. Tuylerini kabartip uyuma moduna geciyor. Bunhn arkasindan tekrardan yumurta cikartiyor. Az once yine aynisi oldu. Bi bakayim dedim kusum yine porsumus ve kusmustu. Napacagimi bilmiyorum. Derdi ne. Yada ne yaomam lazim. Yuvayi cikartayimmi yani bilmiyorum.

Yumurta süreci art arda devam ettiği için çok yıpratıcı olabiliyor. Birde bakteri tabanlı bir kusma durumu söz konusu ise tedavi edilmesi gerekir. Erkek kuşu ayırın yanından ve yumurtaları dizdikten sonra yatmadan tüm yumurtaları alıp, yuvalığı çıkartınız. Şu aşamada özellikle Kalsiyum ve D vitamini takviyesi gereklidir. Bunun içinde kullanabileceğiniz iyi bir vitamin yoksa yumurta maması ve diğer takviye gıdalarla halledebilirsiniz.

Düzenli yatmama, ortam neminin düşüklüğü gibi bir çok neden yumurta içinde ölüme neden oluyor. Hangisinden kaynaklı olduğunu bulmak lazım öncelikle ama sanırım sizin durum bakteri kaynaklı.
Veteriner hekime danışmanızı öneririm. :(

Oyla 0
Yumurta süreci art arda devam ettiği için çok yıpratıcı olabiliyor. Birde bakteri tabanlı bir kusma durumu söz konusu ise tedavi edilmesi gerekir. Erkek kuşu ayırın yanından ve yumurtaları dizdikten sonra yatmadan tüm yumurtaları alıp, yuvalığı çıkartınız. Şu aşamada özellikle Kalsiyum ve D vitamini takviyesi gereklidir. Bunun içinde kullanabileceğiniz iyi bir vitamin yoksa yumurta maması ve diğer takviye gıdalarla halledebilirsiniz.

Düzenli yatmama, ortam neminin düşüklüğü gibi bir çok neden yumurta içinde ölüme neden oluyor. Hangisinden kaynaklı olduğunu bulmak lazım öncelikle ama sanırım sizin durum bakteri kaynaklı.
Veteriner hekime danışmanızı öneririm. :(
Vakit ayirip yazdiginiz ocin cok tesekkur ederim. Kafeslerini 4 gunde bir temizliyorum. Kusmasi da bakteri tabanli degildi. Sadece yedigini cikarmisti kursagindan. Simdi kuslarim daha iyi yunurtalari da var ustune yatiyolar hic ayr8lmiyolar ama solu okdugunu zannetmiyoeum. Bi tane yunurtasini kirmis zaten yuvada. Bu haftada damarlanma gormezsem cikaricam yuvayi :) snra ne olur bilemiyorum :) ocaktam beri 20. Yumurtamiz. Neden boyle yumurtluyor anlamaďim. Artik yunurtlamasini sitemiyorm. Napablrim??

Oyla 0
Kalsiyum eksikliginden yumurtasini yer ayrica kusun vitaminede ihtiyaci var surekli yumurtlayan kus yipranir vitamin eklikligi icinde olur mama yapin multivitamin ilave edin yumurtalari kontrol edebilirseniz sayet bos ise yuvaligi cikarinki kusu dinlendirmeye alin

Oyla 0
Kronikleşmiş bir durum olabilir. Ortam değişikliği, kızıştırıcı yemlerin ve mamanın oranının azaltılması, erkek kuş varsa onun çabaları yumurtlamaya teşvik ediyor.
Zmanınız varsa okumanızı öneririm
Kızgınlık Yumurtası ( Kronik )

Yumurtalar dolmaz ise dediğiniz gibi yuvalığı alınız.

Oyla 0
Kronikleşmiş bir durum olabilir. Ortam değişikliği, kızıştırıcı yemlerin ve mamanın oranının azaltılması, erkek kuş varsa onun çabaları yumurtlamaya teşvik ediyor.
Zmanınız varsa okumanızı öneririm
Kızgınlık Yumurtası ( Kronik )

Yumurtalar dolmaz ise dediğiniz gibi yuvalığı alınız.
Cok tesekkur ederim bende artik kronik oldugundan supheleniyorum. Yuvaligi cikarsam bile bu sefer kafesin tabanina yunurtluyor ve dikkat cekip yuvaligi takmam icin surekli otuyor. :)

Oyla 0
Bence diyetini düzenleyiniz. Kizistirici tüm tohumlar ve gidalar cikartilirsa ve kafes düzeni, konumu hatta oda değişimi bu hareketi yapmasini azaltabilir

Oyla 0
Geri