Sultan Papağanımın kanadından kan aktı

beijingduck

Yeni Üye
Merhaba,
formunuzda dun akşamdan beri geziniyorum bir bilgi almak için ama bulamadım bu yuzden zar zor kanadın resmini çekip yükleyip tavsiye almaya geldim
kuşumuzu alalı 2 gün oldu geldiği gece uyuyacaktık etraf karanlıktı biz de bilmiyoruz tabii karanlıktan korkabileceğini ışığı açmadık sessiz ortamda bir çıldırdı uyanıp hemen kafese uçtum baktım ayakları hep kan olmuş minik minik damladı. bugün de ilk defa disari biraktik kesinlikle ucamiyor ve hep yaralı kanadı ile uğraşıyor sesi de cikmiyor yavrumun canı acıyor mu anlamiyorum. petshop ile konuştuk "allah allah noldu abi getir bakalım olmazsa değiştiririz" diyor. öyle şey olur mu hayvana yazık elinde olmayan sebepler yuzunden neden bizden ayrilsin. yani 4 gün evde bizimle kalacak hayvan yarası kurumuş enfeksiyon kapacagini dusunmuyorum ama çok uzuluyorum nolur bir tavsiyede bulunun sesi cikmiyor sessiz sessiz yemini suyunu içiyor arasira ısırsa da elimize ustumuze cıkıyor ama uçamiyor. umarım yardımcı olursunuz ben acı çeksin uzulsun istemiyorum daha fazla.
5321

Ekli dosyalar

• 20200423_200146.jpg
    20200423_200146.jpg
    190 KB · Görüntüleme: 4
ayrıca alana eve gelene ve kanayana kadar asla fark etmedik. bir kanadı tam uzun olmasi gerektigi gibi fakat yaralı kanadının uzun tüyleri yok

Oyla 0
Merhaba, o bölgede ki tüyler çıkarken ya zorlanıyorlar ya da kırılmalar söz konusu. Linkteki gibi dikkatlice kırılmış olan tüyleri çekmeniz gerekir.
Kanlı Tüyler ve Tedavi Süreci
kuşumuz yeni olduğu için elimize alamıyoruz çok ısırıyor baya kanattı birkaç gün beklese sorun olur mu? yasaktan sonra aldiğimiz yere götürsek yapabilir değil mi adam. Bir de acısı yoktur değil mi ya :(
biz elimize alıp resmi çekene kadar etmediğini bırakmadı

Oyla 0
Bazen kuşlar kavga ettiğinde de bu tarz kanamalar oluyor. Bir kaç gün dursa sorun olmaz ama kanamanın durdugundan emin olunuz. Zor bir bölgede olduğu için bahsedilen tüy kökleri kuşun canını biraz acıtabilir. Hızlıca ve tek seferde çekmenizi öneririm. Yapamam derseniz mutlaka veterinere götürünüz.

Oyla 0
Bazen kuşlar kavga ettiğinde de bu tarz kanamalar oluyor. Bir kaç gün dursa sorun olmaz ama kanamanın durdugundan emin olunuz. Zor bir bölgede olduğu için bahsedilen tüy kökleri kuşun canını biraz acıtabilir. Hızlıca ve tek seferde çekmenizi öneririm. Yapamam derseniz mutlaka veterinere götürünüz.
anladım sanırım veterinere gitmek zorundayız kanaması yok cok sukur ama gagası çok gidiyo oraya. teşekkür ederim umarım sorunu cozebiliriz iyi gunler dilerim

Oyla 0
Geri