Sultan papağanımın tüyleri bakımsız

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gladius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gladius

Yeni Üye
Merhaba üstadlar abilerim. 4 aylık sultan papağanı sahibiyim kuşumun tüyleri çok bakımsız kırık gibi tüyleri var. Kanatları ve göz çevresinde ki tüyleri seyrek. İbiği diğer papağanlara göre kısa ve az. İlk evcil hayvanımız çok değer veriyoruz annem ve ben bu duruma çok üzülüyoruz diğer kuşların tüylerini görünce. Yem yiyiyor ve peynirli yumurta veriyorum sabahları çok seviyor onu. Meyve sebze alışkanlığı kazandırmadım didikleyip bırakıyor. Sert gıdalara meraklı. Tüyleri bakımsız bu dertten onu kurtarmak istiyorum 3 günde bir tüyleri için b vitamini veriyorum. Fotoğraf olarak görebilirsiniz canımı. 40 günlükten beri bende bu arada. Bu konu hakkında bana ne olursunuz yardımcı olun. Bu arada canımın keyfi yerinde hareketli ve mutlu dışkı rengi bazen yeşilimsi bazen kahverengi hastalık belirtisi gözlemedim henüz.

Ekli dosyalar

• IMG_20210603_192229.jpg
    IMG_20210603_192229.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20210603_192212.jpg
    IMG_20210603_192212.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20210603_192158.jpg
    IMG_20210603_192158.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 3
Kuşlara peynir verilmemelidir. Tüy bakımı için de görselde görülen kırmızı kanlı köklü tüyler çekilmelidir. Bozulan tüyler de zamanla düşecektir. Kafesiniz küçük mü acaba? Genelde dar kafeslerde bu tip tiftikli tüy deformeleri artar. Ek olarak b kompleks vitamin ve düzenli banyo ihtiyacı sağlanmalıdır.

Oyla 0
Kuşlara peynir verilmemelidir. Tüy bakımı için de görselde görülen kırmızı kanlı köklü tüyler çekilmelidir. Bozulan tüyler de zamanla düşecektir. Kafesiniz küçük mü acaba? Genelde dar kafeslerde bu tip tiftikli tüy deformeleri artar. Ek olarak b kompleks vitamin ve düzenli banyo ihtiyacı sağlanmalıdır.
Kafesi oldukça geniş ve büyük piyasada olan sehpalı kafeslerden. B vitamini veriyorum fakat bir faydasını göremedim. Markayı değiştirebilirim ancak daha kaliteli bir marka öneriniz varsa söyleyin lütfen. Haricinde vermem gereken besin var mı?

Oyla 0
biraz besleme düzeninizden, yem karışımınızdan vs. bahsedebilir misiniz?
Piyasada iyi ürünler var. Örneğin quiko bio, tolyamin forte, röhnfriet bt gibi gibi.

Oyla 0
Geri