sultan papağanımın tüyü çıkmıyor

sultan papgn

Yeni Üye
Merhabalar aralıkta sultan papağanı almıştım eve geldiğimde bir kanadının uçma tüylerinin olmadığını fark ettım, pet shopu arayıp nedenını sordugumda uçmaması icin koparttıklarını en fazla 2 ay icinde uzayacağını söyledi. su zaman oldu hala cıkmadı ve uçamadıgı icin sürekli bir yerlere çarpıyor. sizce uzar mı, uzarsa ne kadar sürede uzayacak? cevap verirseniz sevinirim :)

Merhaba, kuşunuzu dikkatlice elinize alıp kanatlarını tam açın. O tüylerin uzaması gereken kısım tahmin edebileceğiniz gibi en üst tüyleri. O bölgede ki kapsül durumu, yeni tüy çıkıp çıkmadığı ya da tüy hasarının olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer tüy gelişimi gözlemleniyorsa uzayacaktır kısa sürede. Bazen yeni tüy gelmeyebiliyor.

Kötü bir kesimde zarar vermiş olabilir. Kapsülün çekilip yeniden çıkması sağlanmalıdır.
5130
Bahsettiğim tüy uzun iki tüyün birleştiği etli kısımı inceleyiniz.

Oyla 0
bu şekilde, orası kabul bağlamış ve yeni bir tüy oluşumu yok. ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• cvcvcb.jpeg
    cvcvcb.jpeg
    101.6 KB · Görüntüleme: 4
  • hvhvhh.jpeg
    hvhvhh.jpeg
    153.1 KB · Görüntüleme: 4
Oyla 0
Tüy oluşumu sıkıntılı görünüyor o bölge için. Çıkamayan, içte çürüyen tüylerin gerekirse kesilip ya da hızla çekilip alınması lazım. Kolay bir yöntemdir aslında ama elbette risk taşı ve biraz cesaret gerektirir. Ardından temizlenmesi ve kremlenmesi gerekiyor.
Sanırım siz çekseniz konuda ki gibi düzelecektir diye düşünüyorum. Biraz kanama olabilir.
Kanlı Tüyler ve Tedavi Süreci

Oyla 0
Tabi ki daha iyi bile olur. Bunun dışında rutin kontrollerinide yapmış olurlar.

Oyla 0
Geri