Sultan papağanın da kulucka

Ebrar GÖKÇE

iyikus.com Üyesi
Merhabalar iyi aksamlar ben bırsey sorucaktım takım sultan papağanlarımdan dişi olan yuvalıktan cıkmıyor hıc yumurta beklıyorum yalnız bır sıkıntı kafesımde hersey olmasına rahmen yemını suyunu mamasını mumkunse herseyı eksık etmemeye calısıyorum yalnız dişi kusumda zayıfla oldu yeme ılgısı azaldı son zamanlarda bu surec ıcınde yuvadan da cıkmıyor ayrıca ishalde dıskısı ne yapmam gerekıyor yarrımcı olurmusunuz?

Merhaba, ishal gibi görünsede kuluçka başlamayacağı zaman yani yumurta olumu ve bitimine kadar ishal, büyüyen ve az miktarda kokan dışkılar yoğunlaşıyor. Eğer yumurtlamasıyla alakalı değilse tedavi edilmelidir. Kuluçka sürecinde az zayıflama görülmesi normalken, eğer bu durum ciddileşirse ürün kullanmak gerekebilir.

Oyla 0
Merhabalar evet kulucka donemınde yuvadan cıkmıyorlar dişinin kanatlarıda dusuk ve evet dıskısı ıshal ve kokulu bu belırtılerden sonra ne zaman yumurtlar pekı yakınmıdır

Oyla 0
Bır de bırsey daha sorucaktım yumurta olduktan sonra yapmam gereken evreler nelerdır yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekıcek kuluckadayken kafes temızlıgı yapsam rahatsız olup yumurtaya bır daha yatarmı bunun gıbı bır cok soru varda aslında yardımcı olursanız cok sevınırım

Oyla 0
Öncelikle daha az rahatsız etmelisiniz. Erkek kuş dişiyi besleyeceği için devamlı yemin olduğundan emin olmalısınız.
Bazı kuşlar kafes temizliğinden rahatsız oluyor ama genelde sorun yapmıyorlar. Örneğin kuluçka zamanı kafes tabanına renksiz kağıt ya da rulo peçetelerden sererseniz temizlik sonrası bir değişim sezmeyecektir. :)
Suyu günlük değişmesi gerekiyor. Haftada 1-2 kez mama verilmesi yeterli olacaktır. 2 günde bir yumurta geleceği için yumurta günlerini not alıp çıkacağı günü hesaplamanız gerekiyor. 18-20 gün arası çıkıyorlar. Günde 1 ya da 2 kez anne kuş dışardayken yuvaya bakabilirsiniz hızlıca. Bu aşamada pek yapacak başka bir şey yok. 2 günde bir yumurta geldiğinden emin olmalısınız. Bazı durumlarda yumurta sıkışması yaşanabiliyor ama nadir olur. 3-4 gün gecikmeler olduğunda kuşu incelemek gerekiyor. Zaten halindende anlaşılıyor yumurtlayamadığı için bitkin ve bir köşede bekliyor devamlı.

Oyla 0
Geri