Sultan papağanlarım kavga ediyor?

Pınar karakullukçu

iyikus.com Üyesi
Erkek sultan papağanıma 1 hafta önce dişi aldım ama dişiye sürekli kızıyo ve ısırıyo yemek yemesine izin vermiyo bunun için ne yapmam gerekiyor?

Bide aldığım dişi su içmiyo günde sadece iki yıdum alıyo bi sorunu olabilirmi?

Merhaba, ortama yeni gelen kuşlar mutlaka ayrı bir kafeste bir süre muhafaza edilmesi gerekir. Hemen birleştirmelerde bu tip sorunlar olabilir. Eğer yedek kafesiniz varsa ayırmanızı öneririm.
Su içimi zamanla artacaktır.

Oyla 0
Merhaba, ortama yeni gelen kuşlar mutlaka ayrı bir kafeste bir süre muhafaza edilmesi gerekir. Hemen birleştirmelerde bu tip sorunlar olabilir. Eğer yedek kafesiniz varsa ayırmanızı öneririm.
Su içimi zamanla artacaktır.
Ayrı kafesim yok malesef sadece şey yapıyorum dişi yemek yerken erkeyi kafesten çıkarıyorum öyle yemek iyiyor kavgada sürekli etmiyolar arada. Öbür türlü kafesi içinde biri bi köşede öbürü bi köşede duruyor

Oyla 0
Doğanay hocanın söylediği çözüme ilaveten merak ettim...

Rica etsem kafes içi görüntü paylaşır mısınız

Oyla 0
Bir sultan çiftim var sık kavga ederler ama çok da güzel yavru bakıyorlar. Öyle seviyorlar galiba. Dişiyi dışarı alıp erkeği içerde bırakın hareket gözlemleyin. Erkek gelmek istiyor mu dişinin yanına. Aynısının bir de tersini deneyin.

Oyla 0
Bir sultan çiftim var sık kavga ederler ama çok da güzel yavru bakıyorlar. Öyle seviyorlar galiba. Dişiyi dışarı alıp erkeği içerde bırakın hareket gözlemleyin. Erkek gelmek istiyor mu dişinin yanına. Aynısının bir de tersini deneyin.
Öyle yaptım erkeki dışarıda bıraktım dışarda biraz dolaşıp sürekli kafesin üzerine konuyor erkek ama içeri girince dişiye rahat vermiyor

Oyla 0
Aslında doğru bir uygulama değil yaptığınız. Bu arada tünekleriniz maalesef sakat kuş ayağı için çok sağlıklı değil. Oval ya da altıgen yuvalıklar tercih etmelisiniz.

Oyla 0
Oyla 0
Geri