Sultan Papağanlarında Durgunluk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kenan A.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan A.

Yeni Üye
Merhaba,

Benim yetişkin 2 sultan papağanım var. Yaklaşık 1 senedir benimle birlikteler. Önceden çok aktif olmalarına rağmen son zamanlarda ikisi de çok durgun olmaya başladı.

Dişi çok fazla uçmayı bilmiyor ama kafesin üzerine veya dış tarafa sarkan tüneklere gidip orada otururdu. Erkek kitaplığa veya raflara uçup orada vakit geçirip canı sıkıldığında kafesine dönerdi. Hatta bazen ikisi de kafese girmek istemediğinde bizi uğraştırırlardı. İkisi de ele alışık değil ve ısırma huyları var. Yaklaşık 5 ay önce yavruları oldu, 2 ay kadar yavruyla birlikte yaşadıktan sonra yavruyu ayırdım ve farklı bir odaya götürdüm. Yavruları gittikten sonra davranışları büyük ölçüde değişti. Artık kafesten dışarı neredeyse hiç çıkmıyorlar, gün boyu kafes kapısı açık olmasına rağmen bütün günü kafes içinde geçiriyorlar. İştahlarında bir sorun yok, hatta son zamanlarda çiğ kuruyemiş, kenevir tohumu, yulaf gibi daha önce vermediğim yiyecekleri de veriyorum ve onları da yiyorlar.

Mevsim değiştiği için durgun olabileceklerini düşünüyorum ama emin değilim. Yavruları farklı bir odada ve birbirlerini görmüyorlar ama seslerini duyuyorlar. Bundan kaynaklı bir durum olabilir mi ? Hasta olmaları ihtimaline karşılık da yaklaşık 3 aydır böyleler ve dediğim gibi davranışları dışında yeme ve içmelerinde sorun yok gibi. Ötüşlerinde biraz azalma var ama çok sayılmaz. Yavru ayrılırken odanın içinde kafesin yeri değiştirilmişti, bundan da kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ama 3 ay gibi bir sürede yeni yerlerine alışmış olmaları gerekirdi. Daha önce uzun süreli papağan beslemediğim için nedenini tam anlayamadım. Yavrularından uzaklaştıkları için stres yaşama durumları olabilir mi ?

Merhaba , kuluçka sonrası durgunluk normal sayılır
Ama sizin uzun süre olmuş yavruları ayrı odaya alabilirsiniz ama aynı yerde de birakmak iyi gelebilir
Hatta anaçlar yavrular ile sosyalleşmek isteyebilir
Arada bir salabilri hepsini
Papağanlar ile ilgili çok bilgi sahibi değilim
ama strese çok çabuk giren hayvanlar
arkadaşlar detaylı bilgi verirler

Geri