Sultan papağını tüy yolma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan miragil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

miragil

Yeni Üye
Merhabalar, benim 7-8aylık bir sultan papağınım var. Bu sıralar aşırı tüy dökmeye başladı ve kendisi de tüy yoluyor. sırtında derisi gözükür oldu. Veterine götürmüştüm dış parazit için ensesine damla damlatmıştı, vitamin olarak trocan önerdi uzun zamandırda onu kullanıyoruz. Ama bir etkisini göremedik maalesef. kafasında tüyler çıkıyor uzun uzun sonra kendisini kaşırken tüy düşüyor. Ne önerbilirsiniz?

Merhaba bazı dönemlerde kuşlar yoğun tüy değişiminde olabiliyor. Ortam ısısı, yem karışımı, fizyolojik durumlar ve elbette yaş tüyü ve mevsimlik tüy değişimleri etki ediyor. Enseye damlatılan büyük olasılıkla vilmectindi. Vilmectin kullanıldıktan 3 gün sonra tekrarlanması gerekir ki kuluçkadan çıkan parazitleri de öldürsün. Zirai ilaç satan yerler ya da veterinerlerden alabilirsiniz.
Trocan bildiğim bir vitamin değil bu nedenle yorum yapamıyorum. Tüy dönemi B vitaminince zengin ürün kullanmak iyi olacaktır. Örneğin Beforvel gibi. Bulunamaz ise pet ürünü satan sitelerde fazlaca seçenek mevcut. Çok geçmiş olsun

Oyla 0
Merhaba bazı dönemlerde kuşlar yoğun tüy değişiminde olabiliyor. Ortam ısısı, yem karışımı, fizyolojik durumlar ve elbette yaş tüyü ve mevsimlik tüy değişimleri etki ediyor. Enseye damlatılan büyük olasılıkla vilmectindi. Vilmectin kullanıldıktan 3 gün sonra tekrarlanması gerekir ki kuluçkadan çıkan parazitleri de öldürsün. Zirai ilaç satan yerler ya da veterinerlerden alabilirsiniz.
Trocan bildiğim bir vitamin değil bu nedenle yorum yapamıyorum. Tüy dönemi B vitaminince zengin ürün kullanmak iyi olacaktır. Örneğin Beforvel gibi. Bulunamaz ise pet ürünü satan sitelerde fazlaca seçenek mevcut. Çok geçmiş olsun

tekrardan merhaba, kuşumun birkaç fotoğrafını yükleyeceğim buraya, bakabilir misiniz bu kadar tüy dökmesi normal mi? sizin önerdiğiniz beforvel vitaminini sipariş ettik. yardımcı olacak mı ? yoksa kuşumun durumu farklı mı? şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 23437207-9B9E-4CDC-B429-6E848771BD76.jpeg
    23437207-9B9E-4CDC-B429-6E848771BD76.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 4
  • B70FECD2-3171-4E51-8C5B-FBF1D3B7CA90.jpeg
    B70FECD2-3171-4E51-8C5B-FBF1D3B7CA90.jpeg
    873.1 KB · Görüntüleme: 3
Oyla 0
Muhtemelen pazarit var kusta. Vilmectin alarak enseden 2 damla damlatin. Banyo yapmasini saglayin banyolugunada eklenebilir vilmectin. Tabi tuylerininde cikmasi icin doganay beyin dedigi gibi yine veterinerden beforvel b vitamini vermekte fayda var

Oyla 0
Beforvel iyi bir B vitamini kompleksidir. Bu nedenle tüy döneminde ya da eksikliklerinde kullanıldığında etkisi olacaktır ama mucize bir ürün değil elbette. Stres kaynaklı tüy yoluyor gibi sanırım kuşunuz yahut arkadaşımında dediği gibi parazit sorunları var. Yeni tüyleri uzamaya başlamış. Bu sürede ona mutlaka banyoluk takınız. Yumurta mamasıda verebilirsiniz.
Eğer yaklaşık 2 haftada düzelme yerine daha fazla kelleşmeler meydana gelirse veterine götürüp test yaptırmak gerekebilir. Tüy rahatsızlıkları ancak o şekilde anlaşılabiliyor ve tedavisi güçtür. Buna pek yönelmiyorum çünkü kuşunuzun öncesinde tüy sorunları yoktu anladığım kadarıyla değil mi?

Oyla 0
Beforvel iyi bir B vitamini kompleksidir. Bu nedenle tüy döneminde ya da eksikliklerinde kullanıldığında etkisi olacaktır ama mucize bir ürün değil elbette. Stres kaynaklı tüy yoluyor gibi sanırım kuşunuz yahut arkadaşımında dediği gibi parazit sorunları var. Yeni tüyleri uzamaya başlamış. Bu sürede ona mutlaka banyoluk takınız. Yumurta mamasıda verebilirsiniz.
Eğer yaklaşık 2 haftada düzelme yerine daha fazla kelleşmeler meydana gelirse veterine götürüp test yaptırmak gerekebilir. Tüy rahatsızlıkları ancak o şekilde anlaşılabiliyor ve tedavisi güçtür. Buna pek yönelmiyorum çünkü kuşunuzun öncesinde tüy sorunları yoktu anladığım kadarıyla değil mi?

2ay önce başladı tüy dökümü yavaş yavaş başladı şimdi durumu böyle. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. dediğiniz herşeyi harfi harfine uygulayacağım.

Oyla 0
Kuşlarda Tüy Değişimi, Tüy Yolma

Bazı durumlarda yanına eş almak onlara iyi geliyor. Tüy yolan kuşlarda işe yaradığı görülmüş. Birde fazla zaman ayıramıyor olabilir misiniz?
sabah kafesinden çıkarıyorum gece omzumda uyuyana kadar beraber oluyoruz :). eş durumunu biz de düşündük ama bu virüs olayı yüzünden dışarı çıkamaz olduk. hemen iyileşir kuşum. ne gerekiyorsa yaptım havuç, yumurta, yulaf verdim. bir ara toparlar oldu sonra yine düştü. bide kuş kendisi duş almıyor fısfısla yıkıyoruz.

Oyla 0
Geri