Sultan papağnı yemini değiştirdim kakası değişti yardım lütfen

Yıldız Hoşgel

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar yetişkin bir sultan papağanım var eurogold yem kullanıyordum. Daha sağlıklı bir yem olduğunu duyduğum Bonnie marka yeme geçtim. Daha ilk paketteyim fakat papağanımın dışkısı ishal gibi olmaya başladı yaklaşık 1 aydır böyle hareketlerinde bir sıkıntı yok. Fakat kakası ishal gibi. Sebebi nedir acaba ? Yem değişimi kaynaklı mıdır ?

Merhaba, yem değişimi düşünüldüğünde yeni yem eski yem içerisine eklenerek alıştırılmalıdır. Ani yem değişimi ishali tetikleyebilir. 1 ay geçti dediğiniz için başka bir sağlık sorunu olabilir. Dışkıdan görsel atabilir misiniz?

Oyla 0
Hareketlerinde hiç bir rahatsızlık yok yemi de yiyor suyuna 1 damla elma sirkesi koyarım ve içme suyu koyarım her zaman ama düzelmedi bayadır

Oyla 0
Ciddi bir ishal değil gibi görünüyor ama 1 ay uzun bir süre. Öncelikle doğal önlemlerle başlayın isterseniz. Aspur, yulaf oranını yeminde arttırınız. Pet marketlerden bu tohumları açık olarak ya da paketli temin edebilirsiniz. Aspur sade kanarya yemi olarakta geçebiliyor. K vitamini eksiklikleri ishallerin görülme sıklığını ya da dışkı bozulmalarını tetikliyor. Bu nedenle K vitamini içeren yiyecekler sununuz. Örneğin ıspanak, brokoli, haşlanmış yumurta gibi.

Ayrıca kuşlar için yararlı olan probiyotik ve elektrolit bu süreçte kaybedilen suyun kazanılması ve yararlı bakterilerin üremesi için gereklidir. Kuşlar için satılan ürünlerden almanızı öneririm. Kuşlar laktoz sindiremediğinden yararlı değil. Bizlerin kullandığı ürünler zarar verebilir.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim yumurta ve yeşilliği çok seviyor oldukça vermeye çalışıyorum. Dediklerinizi hızlı oranda uygulayacağım. Suyuna şuanlık ne katmalıyım peki ?

Oyla 0
Piyasada kuşlar için satılan probiyotik ürünler var. aynı şekilde elektrolit. Temin edebilirseniz onlardan alınız ve kullanınız. Bu sırada kuşunuza evde hazırlayacağınız elektroliti verebilirsiniz.
Kafes Kuşlarında İshale Karşı Elektrolit
Ek olarak kuşunuz meyve yiyorsa, 1 dilim elma takabilirseniz kafese ishal durumunu azaltmaya başlayacaktır.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri