SULTAN YUMURTLAMA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elvis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elvis

iyikus.com Üyesi
ARKADAŞLAR MERHABA. Bugun yuvalıkta 1 yumurta gordum. Dişi yumurtlamıs. Hep ıcerideydı kuluckada dün. Yemek yemeye cıktıgında erkek giriyordu. Bugun dişi cıktı yuvalıktan deli gibi dolanıyor karnı sis. Baska yumurta daha var heralde. Agrı mı cekıyor anlamadım. Erkek girdi hemen yuvaya. Simdi kıx yuvalıga giricekken erkek ısırıyor sokmuyor. Yuvalıgın ıcındr erkek.
Mudahale etmıyoruz yanlıs bır sey yaoarız diye. Kız oradan oraya yuruyor sureklı. Nedir yorumunuz acaba

Yumurta sıkışması olabilir ya da yumurtlamaya yakin olabilir. Ufak rahatsizliklar sorun olmayacaktır. Yumurta mamasi değil de d vitamini vermek daha sağlıklı olur kuşa. Ayni sekilde multi vit de verilebilir. Yavrular çıktıktan sonra mama vermek daha sağlıklı olacaktır

Oyla 0
Merhaba, arkadaşın dediği gibi bir çok durum söz konusu olabilir. Eğer 2. günü ise yumurta gelmeye çok yakındır ve onun stresini yaşıyor olabilir. Erkeğin yuvaya yanaştırmaması hoş olmamış. Erkek için ufak bir müdahale gerekebilir eğer izin hala vermiyorsa. 30-40 dakikadan uzun süre ısıtılmayan yumurtalar bozuluyor. Bu nedenle eğer bu süreyi aşıyorsa önlem alınmalı.
Son ihtimal yumurta sıkışması olabilir. Onu da internetten araştırıp videolardan bakabilirsiniz. Genelde halsiz, bitkin ve nefes nefese bir görüntüde olurlar. Pek hareket etmezler sıkışma durumlarında. Bu nedenle son ihtimal dedim.

Oyla 0
Herkese tesekkurler yanıtlar ıcın.gec yazdım kusura bakmayınız. Malum gğndemler farklı unuttum konuyu da. Tesekkur ediyorum. Dört adet yımırtamız var. Bakalım ne olacak.deneyımsızım.muhtemelen yıne buraya danısırım.herkese saglıklı korunaklı koronasız gunler diliyorum

Oyla 0
Geri