Sultanın folluğa bıraktığı ağır kokulu dışkı

Theblackswan

Yeni Üye
Merhaba,
Sultanlarım yavru bakıyor. Anneyi (Lutino) ilk defa yuvaya pislerken yakaladım. Genelde çıkar kafese pislerdi. Ben yuvalığı açtığımda gözümün içine baka baka yuvalığın girişine çıkıp poposu içeri gelecek şekilde folluğa sulu sulu aşırı pis kokulu bir sıvı bırakıyor. İshal midir bu, ishalli kuş gördüm de bu derece iğrenç kokutacak bir kokuya denk gelmedim. Enfeksiyon mu var? Yeni bir sıvı probiyotik koydum suyuna, o mu yaptı acaba? Bu fotoğraftaki ikinci yapması, ilki aşırı cıvık sarımsı bir sıvıydı kokuya dayanamayıp çekemeden değiştim, inanın bırakırken ses çıktı cılk şeklinde, nedense yavruya doğru yapıyor bunu. Kafeste girit kumu toprağı probiyotikli suyu mevcut, CeDe yumurta maması, aspur oranı yüksek Versele Laga yemi, iç yulafı, darıları var. sıcacık bir ortamda ekstra mini ufo da açtım. Baba gayet sağlıklı. Yavru var bir tane zarar görür mü? Bir şeyi yanlış yapmıyorum değil mi? Veterinere pazartesi götürebilirim, henüz mesajlarıma dönen de olmadı, umarım bir şey olmaz.CF709639-9D83-48F1-94EF-485F8FBB3CC7.jpeg

Merhaba
Kuluçka süresi boyunca diside dışkı bozukluğu görülür bu normal bir durumdur
Biriktirdiği için bazen kokulu da olabiliyor
Yuvaliga yapması istisna olabilir
Tutamamışta olabilir hangi antibiyotiği verdiniz
Keşke vermeseydiniz
Başka bir sorunu yok ise veterinere götürmeniz doğru olmaz 😕
Kuluçkanin bitmesini bekleyin

Merhaba
Kuluçka süresi boyunca diside dışkı bozukluğu görülür bu normal bir durumdur
Biriktirdiği için bazen kokulu da olabiliyor
Yuvaliga yapması istisna olabilir
Tutamamışta olabilir hangi antibiyotiği verdiniz
Keşke vermeseydiniz
Başka bir sorunu yok ise veterinere götürmeniz doğru olmaz 😕
Kuluçkanin bitmesini bekleyin
Normal bir durum mu? Probiyotik verdim antibiyotik değil. Kafama göre ilaç tabii ki vermem. Bilgim de yok maalesef ne verilir ne verilmez ile ilgili. Sanki bilerek inadına bırakıyor, benim yuvalığa bakmamı istemiyorlar, uzaklaştırmak için yapıyorlar gibi hissettim.

Normal bir durum mu? Probiyotik verdim antibiyotik değil. Kafama göre ilaç tabii ki vermem. Bilgim de yok maalesef ne verilir ne verilmez ile ilgili. Sanki bilerek inadına bırakıyor, benim yuvalığa bakmamı istemiyorlar, uzaklaştırmak için yapıyorlar gibi hissettim.
Özür dilerim antibiyotik olarak okumuşum
Probiyotik gereklidir verebilirsiniz
Ben anormal bir durum göremedim kuluçkada olduğu için
Gözünüzün içine baka baka dışkısını yuvaliga yapmak sözu komik geldi ☺️
O kadari akıl edemez diye düşünüyorum
İnsanlar gibi içten pazarlıkci intikam iç güdüsü taşımıyorlar.
Ama şunu söyleyebilirim ki papağanlar
Çok farklı karekterli
Bunu size rahatsızlık duyduğunu göstermek için yapmış olabilir

Merhaba, bebekleri kaç günlük acaba?
Bir miktar buruna gelen bir koku normal ancak aşırı keskin bir koku enfeksiyon / bakteriyel nedenli olabilir. Sürecin tamamlanmasını beklemek iyi olacaktır. Eğer mama vb ürün tüketimi iyi ise kekik gibi ürünler ya da quiko med benzeri doğal antibiyotik kuş ürünleri tercih edilebilir. Bir süre toparlayacaktır. İyot eksiklikleri de söz konusu olabilir. Kuş kumuna çok az bir miktarda himalaya tuzu karıştırınız (çay kaşığının 3/1 oranında ya da biraz daha az).

Yeni kullanılan ürünler yaramamış olabilir. Elbette bir ihtimal verilebilir. ÜRün skt kontrol ettiniz mi?

Geri