Sulugu nasil temizlicem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Kusumun suluklarini ben her gün değiştiririm içme suyu koyarim. Değiştirirken de baya bi suya sokarım sulukkari iyice gitsin mikrop falan varsa diye. Arada yediği elmadan maruldan galiba suluk ağızları yeşil oluyor onlari da peceteyle siliyorum gidiyor. Ama emin olamadım nasil yikicam suluklarini sıvı sabunla falan mi bilemedim

Kusumun suluklarini ben her gün değiştiririm içme suyu koyarim. Değiştirirken de baya bi suya sokarım sulukkari iyice gitsin mikrop falan varsa diye. Arada yediği elmadan maruldan galiba suluk ağızları yeşil oluyor onlari da peceteyle siliyorum gidiyor. Ama emin olamadım nasil yikicam suluklarini sıvı sabunla falan mi bilemedim
Haftada bir sünger ve deterjanla temizleyip iyice durulayın.

Oyla 0
Kalıp sabunla temizleyin. Sıvı sabun zor arınır.

Kesinlikle(y) Sıvı sabun yada deterjan kalıntı bırakıyor. Çok çok iyi durulamanız lazım...

Ben kalıp sabun ve sünger ile yıkıyorum. Kalıp sabun hem çok kolay durulanıyor hemde gayet yeterli bir temizlik oluyor...

Neredeyse her su değişiminde ve çok uzun süredir bu şekilde yıkıyorum. Bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk görmedim...

Oyla 0
Kesinlikle(y) Sıvı sabun yada deterjan kalıntı bırakıyor. Çok çok iyi durulamanız lazım...

Ben kalıp sabun ve sünger ile yıkıyorum. Kalıp sabun hem çok kolay durulanıyor hemde gayet yeterli bir temizlik oluyor...

Neredeyse her su değişiminde ve çok uzun süredir bu şekilde yıkıyorum. Bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk görmedim...
tamam dediginiz gibi kati sabunla yapayim ama kati sabunu napiyim icine mi sokayim sulugun nasil yapacagim yoksa süngerle birlikte mi

Oyla 0
Suluk konusu açılmışken daha önce hazırladığım bir konunun linkini bırakıyım;

Oyla 0
Suluk konusu açılmışken daha önce hazırladığım bir konunun linkini bırakıyım;
Bu sulukları nerden bulabiliriz ki? Netten aldıklarımda,pet shoplardakiler de hep aynı suluklar.Ben bakmıştım bi ara bu konuyu okuyup,bulamadım.

Oyla 0
Bu sulukları nerden bulabiliriz ki? Netten aldıklarımda,pet shoplardakiler de hep aynı suluklar.Ben bakmıştım bi ara bu konuyu okuyup,bulamadım.
Seba Kafesten almıştım suluklarımı. Numaraları 5. Beraberinde kafeste aldığım için kendim gidip almıştım. Hayli enteresan kargo sistemleri var. Belirtmiştim bu sorunu kendilerine.

Kargo fiyat sorunu devam ediyor. Almayı düşünürseniz durumu belirtip öyle karar verin.

Oyla 0
Bana hediye gelen bi tırnak bakım seti vardı. Pek kullanmıyorum öyle şeyleri. İçinden bi fırça çıkmıştı ben seti kullanmıyorum diye fırçayı aldım kafesini temzilerken kullanıyorum çok işe yarıyor. :D (Hediye eden arkadaşım umarım okumaz :censored:.)

Oyla 0
Suluk temizlik ve kullanım tecrübelerim şöyle:
Sulukları mutlaka yedekli bulundurma, sabun kullanmadan fırça ile suda yıkama, bu işlemi mutlaka her akşam yapma ve haftada iki gün Virkon-S çözeltisinde bir gece sulukları ve altlıklarını bırakmayı en sağlıklı çözüm olarak buldum. Genelde kış aylarında akşam 19.00 gibi (yazın 20.30 gibi) sulukları toplayıp yıkıyorum ve yaz-kış sabah 06.30 gibi taze su / vitamin ilaç vs. sunuyorum. Vitamin katkı vs koyduysam öğlen alıp taze su ile değiştiriyoruz. Akşam suluk yıkama rutini tekrar devam.

Konu başlığı dışında kabul ederseniz ilave paylaşım:
Yavru bakan kuşlar mama ve yemleri ıslatarak yavru besledikleri için her daim 100 ml suluk ancak yetiyor. Kış aylarında yarışma sulukları (70 ml) yavrusu olmayan takımlar ve az sayıdaki damızlıklar için ideal oluyor. Yazın ise her kafes için 100 ml suluğa devam çünkü ya tüketiyorlar ya bazen yıkanıyorlar. Ayrıca sıcak havalarda su buharlaşıyor. Takip ederek en optimum çözümü bulmak kişinin kendisine kalıyor. Kendi uygulamamda vitamin katkı vs daha bereketli gidiyor pek israf da olmuyor.

Oyla 0
Geri