sürekli hapşırma ve kuyruk sallanması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyza

iyikus.com Üyesi
Kuşun videosu trim.48855e39-974b-48a0-8f9b-0e47b4d488c3 Merhabalar konu açmıştım fakat tekrardan sorunu belirtmek istiyorum
dişi erkek çift muhabbet kuşum var yaklaşık bir aydan beri erkek muhabbet kuşumda kuyruk sallanması var düzelmedi birde tüy dökme döneminden yeni çıktı sadece sürekli kafasını kaşıyor diişi olan daha yeni girdi tüye küçük küçük tüy tanecikleri uçuştuğunu görüyorum kafeste dişiye ait tüyler var çünkü dişide bi problem yok fakat erkek olanda arada sırada vickleme tıs sesi oluyor ve çok hapşırıyor halsizlik yok dışkısı normal yem yiyor enerjik burnu ıslak değil gözlemledim rüzgarada maruz kalmadı arada sırada nefes alırkenki o vick ve tıs sesi ile ritimli kuyruk sallaması beni tedirgin etti bide sık sık hapşırma var bazende ağzında bir şey varmış gibi geveleniyor onuda fark ettim haftada bir yumurta maması falan veriyorum suyuna vitamin damlatıyorum üç gün önce kekik çayı demledim verdim solunum sıkıntı varsada iyi gelir diyede hala devam ediyor başka önerebileceğiniz alternatifler varmı ilaç kullanmak istemiyorum şu aşamada belki basit bir problemdir küçük bünyesine ağır gelebilme durumu açısından doğal yollara başvurup halledemezsem ilacı uygun görüyorum şimdiden Teşekkür ederim

Moderatörün son düzenlenenleri:
Maşallah kuşunuz iyi besleniyor gibi ama sanırım solunum yolu problemi gelişiyor. İlerlemeden önlem almak lazım fakat net emin olmak gerek. Varsa bir veterinere danışmalısınız. İlaç kullanmanız gerekecek muhtemelen :(

Oyla 0
Geri