Tahlil Sonuçları (E-coli & Koksidiyoz)

Limoşum

Forum Sakini
Herkese merhaba.
ÖZM Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarına Limonun dışkılarını gönderdim. Sonuçlar e-coli ve koksidiyoz çıktı.
E-coli için Enromis%20 lik 100 ml
Koksidiyoz için Sülfamezathine %16 lık 100ml
Uygun gördü.
İlk once Enromisi kullanmam gerekiyormuş sonra probiyotik vitaminle toparlanmasını sağlayıp Sülfamezathine geçeceğim.

Kullanım şekilleri Enromis 2 3 damla 7 gün, Sülfamezathine 2 3 damla 7 gün boyunca kullanılacak.

Bana Enromis için 2 3 damla biraz az geldi. Ömer beye sorunca
Ömer Bey Tahlil: Aslında bu antibiyotiğin toleransı yüksektir
Ömer Bey Tahlil: Ancak 6-8 saatte içebileceği suya antibiyotik ilave etmek yerinde olur. Dedi.

Siteden @Hazal 'da Bulutun dışkıları göndermişti onada E-coli çıkmış. İlaç Enromis %20 5 8 damla verin demiş. Bulutun dışkıları Limonun dışkılarına göre daha iyi.

Çok kararsız kaldim Ömer beyin dediği gibi 2 3 damla yeterli olur mu yoksa 5 6 damla eklemek mi gerekir?

Koksidiyoz için Sülfamezathine ben ekim ayında kullanmıştım. Şuan tekrar kullanmamda sakınca var mı etkisini tekrar görebilir miyim? Ömer bey bu ilaç içinde 2 3 damla dedi ama ben daha fazla veririm diye düşünüyorum.

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum yarın ilaçlara başlayacağım.

Gerçekten kafamız çok karıştı,günlerdir içinden çıkamadık konunun.Yorumlarınızı bekliyoruz.

Oyla 0
ENROMİS; "hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediyse" 100 ml suluğa 4-6 damla kadar eklenebilir, su 12 saatte bir değiştirilir (plazma yoğunluğunu 12-24 saat korur) Ancak coli suşları her kuşta normalde de bulur, belki bakteri yoğunluğu az olduğu için düşük doz vermiştir

SULPHAMEZATHINE ; "hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediyse" 6-8 damla ekleniyor. Hekime 3 ay önce sulpha kullandığınızı söylerseniz iyi olur, belki başka bir etken maddeyi tercih edebilir

OZM Laboratuvarın sahibi uzun yıllar kamuda laboratuvarda çalışmış doktora dereceli tecrübeli bir hekim, benim yazdıklarım kendi kullandığim dozlardır

Oyla 0
Bize 100 ml ye 5-8 damla,@Limoşum a 6-8 saatte içebileceği suya 2-3 damla önerdi.Bu farklılık biraz kafamızı karıştırdı.

Oyla 0
Bize 100 ml ye 5-8 damla,@Limoşum a 6-8 saatte içebileceği suya 2-3 damla önerdi.Bu farklılık biraz kafamızı karıştırdı.

aslında kendine göre aynı şeyi söylemiş, neticede ikisi de yaklaşık aynı doza gelir. Bence siz Bulut'un kullanım şeklini dikkate alın

3-5 saatte içebileceği su tabiri endüstriyel tavukçulukta kullanılır, hekimin dil alışkanlığı.

Oyla 0
ENROMİS; "hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediyse" 100 ml suluğa 4-6 damla kadar eklenebilir, su 12 saatte bir değiştirilir (plazma yoğunluğunu 12-24 saat korur) Ancak coli suşları her kuşta normalde de bulur, belki bakteri yoğunluğu az olduğu için düşük doz vermiştir

SULPHAMEZATHINE ; "hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediyse" 6-8 damla ekleniyor. Hekime 3 ay önce sulpha kullandığınızı söylerseniz iyi olur, belki başka bir etken maddeyi tercih edebilir

OZM Laboratuvarın sahibi uzun yıllar kamuda laboratuvarda çalışmış doktora dereceli tecrübeli bir hekim, benim yazdıklarım kendi kullandığim dozlardır
E coli için bir miktar uredi demişti bize.
Sulphamezathine Omer beye sordum şimdi cevap bekliyorum ama sizce etkisi tekrar iyi olabilir mi yoksa o ilaca bağışıklık kazanmış mıdır?
aslında kendine göre aynı şeyi söylemiş, neticede ikisi de yaklaşık aynı doza gelir. Bence siz Bulut'un kullanım şeklini dikkate alın

3-5 saatte içebileceği su tabiri endüstriyel tavukçulukta kullanılır, hekimin dil alışkanlığı.
O zaman 5 damla yeterlidir değil mi bize 2 3 damla demişti.

Oyla 0

Normal suluğa 5 damla olarak vereyim o zaman,teşekkür ederim.

Oyla 0
E coli için bir miktar uredi demişti bize.
Sulphamezathine Omer beye sordum şimdi cevap bekliyorum ama sizce etkisi tekrar iyi olabilir mi yoksa o ilaca bağışıklık kazanmış mıdır?

O zaman 5 damla yeterlidir değil mi bize 2 3 damla demişti.

Normal suluğa 5 damla olarak vereyim o zaman,teşekkür ederim.

evet enromis sulukta 24 saat duracak şekilde 4-5 damla kullanırsanız hekimin dediği ile aynı hesaba gelir. bu ilacı kullandığınız sürece kafesten kalamar, kum, gaga taşı gibi kalsiyum kaynaklarını çıkarınız, market ya da damacana suyu kullanınız

sulphamezatin konusunda tercihi hekime bırakmanız daha iyi olur, kültürü inceleyen o neticede. 3 ay önce sulphamezatine kullandığınızı bilirse ilaç tercihini daha sağlıklı yapar

Son düzenleme:
Oyla 0
Bence sulphamezathine kullanma artık daha öncede birkaç defa kullandığını biliyorum. Etki etseydi zaten koksidiyoz çıkmazdı... Veterinerden başka bir antikoksidiyel etken maddeli ilaç iste....

Oyla 0
Ömer Bey Tahlil: Netcox %2,5 luk 100ml
Ömer Bey Tahlil: 1/2 Kafes suluğuna 4 damla
Ömer Bey Tahlil: Bitince normal su
Ömer Bey Tahlil: Dört gün

Yarım suluk 4 damla şeklinde kullanılacakmış.

Yarım suluğa 4 damla fazla gelebilir ağır bir ilaçtır. Tam suluğa 4-5 damla koysan yeterli bence. Zira bir litre suya bir ml kullanıyor üreticiler bunu. O da 100 mllik suluk için 2 damlaya denk geliyor. Ancak bu oranı genel kür için uyguluyorlar. Yani tam dolu suluğa 4-5 damla ideal bence. Ve etkili bir ilaç olduğu için kısa sürede sonuç veriyor yani uzun süre kullanmana gerek kalmayabilir 2-3 günde etkisini gösteriyor..

Oyla 0
Yarım suluğa 4 damla fazla gelebilir ağır bir ilaçtır. Tam suluğa 4-5 damla koysan yeterli bence. Zira bir litre suya bir ml kullanıyor üreticiler bunu. O da 100 mllik suluk için 2 damlaya denk geliyor. Ancak bu oranı genel kür için uyguluyorlar. Yani tam dolu suluğa 4-5 damla ideal bence. Ve etkili bir ilaç olduğu için kısa sürede sonuç veriyor yani uzun süre kullanmana gerek kalmayabilir 2-3 günde etkisini gösteriyor..
Dediginiz gibi söyledim ağır gelir tam suluk 4 damla yapiyim diye, ilacı bi damlalıkla beraber gönderecekmiş onunla damlatınca normalmiş fazla gelmez diyor yani.

Oyla 0
koksidiyoz ve tedavi süreciyle ilgili kısa bir video paylaşıyorum , belki size faydası olur

Benim söylediğim hesaba geliyor bir litre suya 3 ml (60 damla) diyor ve 3 gün uygulanıcak diyor. 100 ml suluk için 6 damlaya geliyor. Bende etkili bir ilaç olduğunu 3 günde sonuç verdiğini yazdım zaten...

Oyla 0
Geri