Taze tohum/yem alışverişi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bespokeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bespokeN

Forum Sakini
Herkese merhaba. Benelux yemim bitmek üzere ve stoklarda bulamadım. Genel olarak kabul görmüş kaliteli yemlerin de stokları bitmiş vaziyette. Bari kendim tohum satın alayım ve karışımımı kendim yapayım dedim ama tohumları güvenilir ve taze olarak nereden temin edebilirim bilmiyorum. İstanbul'da ikâmet ediyorum. İnternet alışverişi tercih etmek istemiyorum bu durumda gidip görmek istiyorum çünkü. Herhangi bir öneriniz var mı? Veya hiç uğraşma ben şu internet sitesinden şu yemi satın aldım; karışım oranı iyi ama en önemlisi tohumlar da taze diyorsanız link atabilirseniz memnun olurum. Aynı şekilde fiziki alışveriş için de konum belirtebilirseniz sevinirim. Bir yerde Witte Molen Expert yem buldum ve satıcı bana SKT'nin 12.2023 olduğunu söyledi. Yorumlara baktığım zaman ise satıcının konserve mamalarda bile SKT kazıyıp yeni SKT etiketi yapıştırdığını okudum ?.

Bu konuyu da açman iyi olmuş. Facebook üzerinden çok güncel takip edemesem de bir önceki yem tanıtım konumda bu aylarda ithal markalı ürünleri bulmanın zorluğu ve eski tarihli kalanların satıldığını dile getirmiştim. Ne yazık ki her şeyde olduğu gibi hem pahalı kuş ürünleri alıyorum hem de üçüncü sınıf bir ülke muamelesi görüyoruz bu konuda. Genelde Kasım-Ocak ayları içerisinde ithal ürünler güncel tarihli geliyor. Denk geldikçe bir başlıkta paylaşmak adına uygun bir saatte konu paylaşacağım. Herkes denk geldiği ithal girdisini ekleyebilsin ki bazı ürünler netlik kazansın. Farklı firmaların genelde tek distribütörü olduğundan dağılım her firmaya aynı kişiden gidiyor. Mutlaka ağımıza takılacaktır.
Şuan VL, witte molen, Benelux, King kesinlikle eski tarihli karışımlardır. Bu aylarda yerli markalara yönelmenizi tavsiye ederim
Beyazdeğirmen, vivid gibi markalar değerlendirilebilir.

Oyla 0
Ben de kuş kumu hakkında bir soru sormak istiyorum. Farklı bir çok marka kuş kumu kullandım. İri taneli, ufak taneli.. en son görselde eklediğim kumu satın aldım ve severek tüketiyorlar. Sizce güzel, kaliteli bir kum mudur? Kum ve toprak (odadaki çiçeklerin topraklarına dalıyorlar gözümü ayırdığım an) hastası iki kuşumda. Dişi olan kuma bayılıyor ama erkek olan sadece bunu severek yedi. Diğerlerine çok yaklaşmıyordu

Ekli dosyalar

• 494635B2-71F0-405F-ACCE-9F5CDDD44CFF.jpeg
    494635B2-71F0-405F-ACCE-9F5CDDD44CFF.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
Kum tercihi olarak doğru bir ürün. Mümkün mertebe kumlarda kapalı kutularda ya da paketlerde satılanları tercih etmenizi öneririm. Bazı ucuz açık kumların içerisinde farklı materyallere sıkça denk geldim. Örneğin plastik parçaları.

Oyla 0
Kum tercihi olarak doğru bir ürün. Mümkün mertebe kumlarda kapalı kutularda ya da paketlerde satılanları tercih etmenizi öneririm. Bazı ucuz açık kumların içerisinde farklı materyallere sıkça denk geldim. Örneğin plastik parçaları.
Öyle bir şey görmedim içerisinde hiç. Bana da güzel geldi yemden çok buna gidiyorlar bu ara, bayağı sevdiler. Emin olmak istedim. Teşekkür ederim ??☺️

Oyla 0
Kuş kumunu sıcak suda tüm tozundan arınacak kadar birçok defa yıkarsanız,elerseniz iyi olur.Kovanın içindeki su tamamen berrak olana kadar sıcak sudan geçirin.
Kumları iyice yıkamadan vermenizi tavsiye etmem.
Yıkadığınızda aradaki farkı görürsünüz.

Oyla 0
Kuş kumunu sıcak suda tüm tozundan arınacak kadar birçok defa yıkarsanız,elerseniz iyi olur.Kovanın içindeki su tamamen berrak olana kadar sıcak sudan geçirin.
Kumları iyice yıkamadan vermenizi tavsiye etmem.
Yıkadığınızda aradaki farkı görürsünüz.
Bundan sonra öyle yapayım teşekkür ederim ??

Oyla 0
Açıkçası ben bu tarz mineral içeren ürünlerin yıkanması taraftarı değilim. Yıkama sonrası harika bir performans göstermek gerekiyor kurutmak ve bakteri oluşumlarını önlemek için. Nemli kumlar çok sakıncalı. 10 yıldır yıkamadan kum kullanıyorum :)

Oyla 0
Açıkçası ben bu tarz mineral içeren ürünlerin yıkanması taraftarı değilim. Yıkama sonrası harika bir performans göstermek gerekiyor kurutmak ve bakteri oluşumlarını önlemek için. Nemli kumlar çok sakıncalı. 10 yıldır yıkamadan kum kullanıyorum :)
Yıkamak yerine sadece elekten geçireyim o halde. Tozları gider en azından ☺️

Oyla 0
Şuan VL, witte molen, Benelux, King kesinlikle eski tarihli karışımlardır. Bu aylarda yerli markalara yönelmenizi tavsiye ederim
Beyazdeğirmen, vivid gibi markalar değerlendirilebilir.
Evet şu an Beyazdeğirmen veya Vivid tercih edebiliyorum zaten ancak kuşun yaşadığı bütün rahatsızlıklar sindirim sistemiyle alakalıydı. Yeni yeme kademeli bir şekilde geçiş yapacak olsam bile bu yem değişimini iki kere yapmaktan ziyade bir kere yapmayı tercih ediyorum. Ne yapsam bilemedim açıkçası. Hem çok basit hem çok zor bir durum. Tek kuş olması da dezavantaj çünkü 1 kg bile yeterli geliyor ara ara satın aldıkça.

Oyla 0
Doğru diyorsunuz, iyice nemini almak şart.
Ben bu yüzden yıkadığım kumu fırın tepsisine yayıp fırında 150 derecede kurutuyorum, ondan sonra cam kavanoza alıp sonrasında servis ediyorum.
Hem mantar hem bakteri konusunda emin oluyorum.

Oyla 0
Geri