Tekrarlayan ishal

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan haleee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haleee

iyikus.com Üyesi
Merhaba kuşum dün akşamdan beri yem yemiyor ve kabarık halsiz. Dışkısı da normal değil. 1 ay önce burda sizin tavsiylerinizle teknomezathine tedavisi uygulamıştık. o zamandan beri düzenli probiyotik de kullanıyorum. Sabah suyuna apex divitsol bağırsak düzenleyici ekledim. Şuan ayrıca tüy değiştirme döneminde kafasında baya turuncu kökler çıkmış onlar mı etkiliyo acaba bağışıklığını? Ya da daha ciddi bir durum mu yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
(engelli bir kuş olduğunu belirteyim)

Ekli dosyalar

tüy döneminin etkisi olabilir. Dışkısı aşırı kötü diyemeyeceğim.

Merhaba kuşum dün akşamdan beri yem yemiyor ve kabarık halsiz. Dışkısı da normal değil. 1 ay önce burda sizin tavsiylerinizle teknomezathine tedavisi uygulamıştık. o zamandan beri düzenli probiyotik de kullanıyorum. Sabah suyuna apex divitsol bağırsak düzenleyici ekledim. Şuan ayrıca tüy değiştirme döneminde kafasında baya turuncu kökler çıkmış onlar mı etkiliyo acaba bağışıklığını? Ya da daha ciddi bir durum mu yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
(engelli bir kuş olduğunu belirteyim)
bu dışkısı yeni yaptı çok kötü gözüküyor

Ekli dosyalar

Kuşunuzda yüksek ihtimal bakteriyel enfeksiyon var. Eczaneden bactrim şurup alabilir yada veterinerlerden enrofloksasin etken maddeli bir antibiyotik alabilirsiniz. İkiside kullanılabilir. İlacı aldığınızda tekrar yazın kullanım şeklini söyliyelim..

Kuşunuzda yüksek ihtimal bakteriyel enfeksiyon var. Eczaneden bactrim şurup alabilir yada veterinerlerden enrofloksasin etken maddeli bir antibiyotik alabilirsiniz. İkiside kullanılabilir. İlacı aldığınızda tekrar yazın kullanım şeklini söyliyelim..
yarın ilk iş nöbetçi eczaneye ve vete bakacağım teşekkür ederim

Ben size flagyle önereceğim. Dışkısında köpük olması ve kuşta kaşıntı olması bana giardia hastalığını çağrıştırdı. Protozal bir hastalıktır. Flagyle hem anti Protozaldır. Aynı zamanda antibiyotik etkisi de vardır.

bactrim ve flagyl aldım şimdi hangisine başlayacağımı bilemedim. bi de kullanım dozlarını söyler misiniz

Keşke hap almamış olsaydınız kullanımı kolay olurdu. Neyse bir kere almışsınız. Değişme şansınız varsa değişin yoksa, 1 hapı iyice un hale getirin. 8 parçaya bölüp bir parçasını çeyrek sulukta iyice eritip verin. İlacı suya katmadan önce kuşu 2-3 saat susuz bırakın.

Keşke hap almamış olsaydınız kullanımı kolay olurdu. Neyse bir kere almışsınız. Değişme şansınız varsa değişin yoksa, 1 hapı iyice un hale getirin. 8 parçaya bölüp bir parçasını çeyrek sulukta iyice eritip verin. İlacı suya katmadan önce kuşu 2-3 saat susuz bırakın.
bactrimi kullanmak daha kolay geldi son dışkısına da bakarak durumuyla ters düşmezse onu versek nasıl olur hocam

Bactrim kullanabilirsiniz sorun yok. Tam dolu suluğa 10 damla öneriyorum ben..

Güncelleme
Bugün ilacın 3. günü bitti. İshali geçti dışkısını daha düzenli ve kolay yapmaya başladı. Kabarıklığı ve iştahsızlığı da geçti gayet cıvıl cıvıl şuan 🧿 🙂 ilacı kesiyorum o yüzden. örnek dışkısını ve genel görünümünü ekleyeceğim. yardımcı olduğunuz için çok çok teşekkür ederim.

Son olarak bu durumun tekrarlaması için önerebileceğiniz takviyeler veya beslenmesine ekleyebileceğim bir şeyler var mı? sık sık tekrarlayıp ilaç vermek zorunda kalınca karaciğerini yormaktan korkuyorum malum hareket de etmeyen bir mubiş daha büyük sorunlar yaratmasın önleminizi alalım

Ekli dosyalar

Sakın ilacı kesmeyin 5 güne tamamlayın. Hastalık belirtilerinin geçmesi hastalığın geçtiği anlamına gelmez. Belirtilerin tam geçmesine müteakip 2 gün daha kullanılır antibiyotikler

Son düzenleme:
Geri