Tırnak kanaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
Kuşumun tırnaklarını kesiyordum fakat yanlışıkla biraz derinden kestim.İlk başta kanadı biraz 3-4 dk ondan sonra biraz seyreldi ama bı 5 dk daha devam etti.En sonunda durdu gibi oldu yaklaşık bi 4-5 dk daha çok hafif bı kanadı ve şuan durdu gibi.Kanama yok şuan.Tampon yaptım batikon sürdüm krem sürdüm çok şey yaptım biraz uzun sürdü ama sonunda durdu.Sakin bı odaya bıraktım tek başına duruyor oda da.Biraz tökezledi safa bağladı.Normalde de hafif titreyerek nefes alıyordu şuan ise bı tık daha fazla titriyo.Acaba yapabileceğim bir şey var mı.Yada önerdiniz.Veterinere götür diyenler olcak en baştan söyliyim korona var götürmek istemiyom bide kanaması durdu artık durumu o kadar ciddi değil devam etseydi kanama hala götürürdüm.

Merhabalar. Geçmiş olsun öncelikle.

Aşağıda ki konu dahili ve sonra ki süreçlerde yardımcı olabilir. Haricinde kuşunuzu fazla yormayın ve gözlem yapmayı ihmal etmeyin.

Oyla 0
Merhabalar. Geçmiş olsun öncelikle.

Aşağıda ki konu dahili ve sonra ki süreçlerde yardımcı olabilir. Haricinde kuşunuzu fazla yormayın ve gözlem yapmayı ihmal etmeyin.

Şimdi az önce tırnağını yalamaya başladı hafiften kurcaliyo olabilir bide ayağında kan var ne kadar silersem sileyim hafiften kaldı pek rahatsız etmekte istemiyom.Acaba kanı yalamasinda bı sıkıntı var mı yani bişi olur mu bide kurcalar mi tırnağını?

Oyla 0
Ayak ve tırnaklarını kendileri temizleme çalışırlar. Buna müdahale edemezsiniz... Tekrar kanatmadığı müddetçe bi problem yok. Yarın tekrar değerlendiririz durumu

Oyla 0
Teşekkür ederim yardiminizdan dolayı.Yarin son durumu söyleyeceğim inşallah bişi olmaz.
Kuşun tırnağı düzeliyor yavaş yavaş.Biraz dikkatli baktım tırnağa ve derin kestimi farkettim eminim çok canı yanmıştır ama yapacak bişey yok her tırnak kesim süreci kaos oluyor çok korkuyor durmuyor o yüzden keserken zorlaniyom.Neyse düzeliyor inşallah 1 haftaya birşeyi kalmayacak yardımından dolayı teşekkür ederim.

Oyla 0
Hayır siz beni yanlış anladınız.Kuş konuları hakkında gayet bilgiliyim fakat kuşum ilk geldiği zaman öbür kuş tarafından biraz hırpalandi bende öbürünü gönderdim.Şimdi kuşta bı tek kişiye bağlı o da benim diğer herkesten korkuyor.Çok korkak bı kuş.Normal bı kuş hareketli olur oyuncaklarla oynar fakat benimki oyuncaklarla oynamayı sevmiyo korkuyo bazen.Tek amacı en yüksek noktaya yada kafesinin üstüne geçip tünemek orda öyle beklemek.Tırnak makasından da korkuyor.Bende havlu ile sarıyom ama biraz bol sariyom havasız kalcak bişi olcak diye.O da Allen ediyo kullem ediyo çıkıyor ordan durmuyor.Bende kesemiyom.Bide kuşun tırnağı siyah bende o yüzden göz kararı sadece ucundan kesiyom ve biraz törpülüyom.Neyse artık olan oldu daha dikkatli olucam bundan sonra bişey olcak diye çok korktum ama neyseki bişi olmadı.İyi forumlar...

Not:Bende muhabbet kuşu veya kanarya yok o yüzden elime alıp kesemiyom papağan var bende havlu ile sarıp kesiyom.

Oyla 0
Geri