Titreme

Kullanıcı Değerlendirmesi
4.00 yıldız

Yiğit Fırat

Forum Sakini
Kuşum uzun zamandır(yaklaşık 2 aydır) ara sıra kanatlarını titretiyor. Titremesi 3-4 beş saniye sürüyor ve iki saatte bir bunu tekrarlıyor. İlk başta havalar soğuk üşüyor diye düşündüm ama havalar ısınmaya başladı ve hala devam ediyor. Titreyen kuşum dişi ve yaklaşık 10-11 aylık.
Sizce neden titriyor olabilir?

Selam Yiğit nasılsın?
Titremenin birçok sebebi var. Bu havalarda soğuktan olamayacağı için dediğin gibi,
  • Kuş, korkmuş ya da aşırı heyecanlıdır. Diğer hastalık belirtileri ile birlikte görülme durumu farklıdır. ( Ateşli hastalıklarda oluyor titreme)
  • Eşleşme/çiftleşme belirtisidir. Bazen titreme eşliğinde kanat çırpabilirler.

Oyla 0
Selam Yiğit nasılsın?
Titremenin birçok sebebi var. Bu havalarda soğuktan olamayacağı için dediğin gibi,
  • Kuş, korkmuş ya da aşırı heyecanlıdır. Diğer hastalık belirtileri ile birlikte görülme durumu farklıdır. ( Ateşli hastalıklarda oluyor titreme)
  • Eşleşme/çiftleşme belirtisidir. Bazen titreme eşliğinde kanat çırpabilirler.
Teşekkürler iyim siz nasılsınız?
Ateşli olduğunu sanmıyorum çok iyi bir şekilde bakıyorum ve uzun zamandır hastalanmadılar. Kanat çırpıyor ancak titrerken değil titredikten sonra. Büyük ihtimal heyecanlandı çünkü titreyen kuşum pek ötmüyor diğeri kafamızı patlatıyor diğer kuştan etkilenmiş olabilir.

Oyla 0
Geri