Trifucan mı mikostatin mi?

Mert Oğuz

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar dişi kuşum bir kaç gündür kabarık ve kusma hareketi yapıyor ara ara ve dışkısı popsuna yapışıyor ve zorlanıyor yaparken. Kursak mantarı diye düşünüyorum daha öncede başıma geldi. Trifucan mı kullanmalıyım yoksa mikostatin mi? Hangisi daha etkili bir ilaç ?

Arkadaşlar dişi kuşum bir kaç gündür kabarık ve kusma hareketi yapıyor ara ara ve dışkısı popsuna yapışıyor ve zorlanıyor yaparken. Kursak mantarı diye düşünüyorum daha öncede başıma geldi. Trifucan mı kullanmalıyım yoksa mikostatin mi? Hangisi daha etkili bir ilaç ?

Bu belirtiler sadece kursak mantarında olmaz. Bakteriyel enfeksiyon yada koksidiyozda da olur.. Bu hastalıkları ayırt etmek için bir hayli tecrübe gerekir. Böyle bir tecrübeniz yoksa kuşu veterinere götürseniz daha iyi olur...

kafes tabanındaki dışkıların net fotolarını ve kuşun min 30 sn. videosunu görmek gerekir

bir kaç gün içinde gelişen bir durum mantar dışı ve daha hızlı ilerleyen enfeksiyonları akla getirir

kafes tabanındaki dışkıların net fotolarını ve kuşun min 30 sn. videosunu görmek gerekir

bir kaç gün içinde gelişen bir durum mantar dışı ve daha hızlı ilerleyen enfeksiyonları akla getirir

bir kaç gün içinde gelişen bir durum mantar dışı ve daha hızlı ilerleyen enfeksiyonları akla get
Bugün bir veteriner buldum oraya götüreceğim dediğiniz gibi gelişme olursa yazacağım teşekkürler

Geri