Ömer Kaan Kaya
Forum Sakini
Türü nedirYaklaşık 6-8 ay arası gibi geldi bana.
Gri rengini sizden duyunca şaşırdım ben tamamen yosun yeşili olarak görüyordumrengi gri ama altın suratlı olduğu için gövde rengini hafif yeşile kaydırmış (golden face grey). Bu özellikteki tüm kuşlarda görülür bir özellik. Kanat desenleri normal desenli. Benim en sevdiğim renk kuşlardan.
Anladım bir kardeşi saf teksasti bunu getiren kişi dediteksas kuşları normal bir mutasyon gibi düşünmek gerekiyor. Eğer teksas * teksas eşlenmediğinde normal yavru verecektir. Lutinoyla eşlendiği için sarı yüz özelliğini almış, annesinden de büyük olasılık gri rengini lakin gen havuzunda yatan mutasyonları bilmiyoruz. Saf bir teksas ya da lutino olmayabilirler. Bundan dolayı bu tarz güzel yavrular çıkabiliyor. Saf olsalar bile teksas elde etmek için başta dediğim gibi bir eşleme yapılması lazımdı. Diğer kardeşlerinden teksas ve lutino olanlar vardır mutlaka.
Anladım saolunlutino kesin alırsın ama teksas alamazsınız. Albino da gelebilir. jumbo kırığı yavrular gelir.
Anladım saolunteksas bir erkek bulursanız teksas yavrular gelecektir. Yahut albino ya da lutino ile eşlenirse küçük bir ihtimal gelebilir. Bunlardan da gelmez diyemem ama çok düşük bir oran.