Türü Nedir? Renk ve Kanat Deseni Nedir?

rengi gri ama altın suratlı olduğu için gövde rengini hafif yeşile kaydırmış (golden face grey). Bu özellikteki tüm kuşlarda görülür bir özellik. Kanat desenleri normal desenli. Benim en sevdiğim renk kuşlardan.

Oyla 0
Öyle görünme sebebi dediğim gibi yüz (maske) tüylerinin altın suratlı olmasından. Aslında kuş gri. Sadece bu özelliği onu yosunumsu bir yeşile çeviriyor.

Oyla 0
teksas kuşları normal bir mutasyon gibi düşünmek gerekiyor. Eğer teksas * teksas eşlenmediğinde normal yavru verecektir. Lutinoyla eşlendiği için sarı yüz özelliğini almış, annesinden de büyük olasılık gri rengini lakin gen havuzunda yatan mutasyonları bilmiyoruz. Saf bir teksas ya da lutino olmayabilirler. Bundan dolayı bu tarz güzel yavrular çıkabiliyor. Saf olsalar bile teksas elde etmek için başta dediğim gibi bir eşleme yapılması lazımdı. Diğer kardeşlerinden teksas ve lutino olanlar vardır mutlaka.

Oyla 0
teksas kuşları normal bir mutasyon gibi düşünmek gerekiyor. Eğer teksas * teksas eşlenmediğinde normal yavru verecektir. Lutinoyla eşlendiği için sarı yüz özelliğini almış, annesinden de büyük olasılık gri rengini lakin gen havuzunda yatan mutasyonları bilmiyoruz. Saf bir teksas ya da lutino olmayabilirler. Bundan dolayı bu tarz güzel yavrular çıkabiliyor. Saf olsalar bile teksas elde etmek için başta dediğim gibi bir eşleme yapılması lazımdı. Diğer kardeşlerinden teksas ve lutino olanlar vardır mutlaka.
Anladım bir kardeşi saf teksasti bunu getiren kişi dedi
Peki ben bu jumbo Kırığım ve bunu esliyecegim teksas, albino, lutino veya jumbo kırığı alabilir miyim dediğim gibi

Erkeğin babası jumbo annesi albino
Dişinin annesi teksas babası lutino

Oyla 0
lutino kesin alırsın ama teksas alamazsınız. Albino da gelebilir. jumbo kırığı yavrular gelir.

Oyla 0
teksas bir erkek bulursanız teksas yavrular gelecektir. Yahut albino ya da lutino ile eşlenirse küçük bir ihtimal gelebilir. Bunlardan da gelmez diyemem ama çok düşük bir oran.

Oyla 0
teksas bir erkek bulursanız teksas yavrular gelecektir. Yahut albino ya da lutino ile eşlenirse küçük bir ihtimal gelebilir. Bunlardan da gelmez diyemem ama çok düşük bir oran.
Anladım saolun
Peki birsey daha ben eski dişiyi bu erkek ve yeni dişi yokken ki kafesine koycam salmanin üstünde durcak o kafeste yanına erkek atarsam yazın fln kafes kıskançlığını nasıl engellerim? Bir taktik var mı yada kafesini paylaşması için?

Oyla 0
Geri