Tüy çekme, yolma, tahriş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cansu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cansu

Yeni Üye
Dişim 8-9 aylık tek kuş. Yumurta olduğunu sanmıyorum. Dışkısının popoya yapışmasıyla onu temizlerken başladı bu durum. Şimdi durmuyor temizlememe rağmenIMG_20210505_144628.jpg

Bir süre yakalık takar mısınız? Veterinerlerden ya da siz evde keçe ile yapabilirsiniz.

Oyla 0
Bir süre yakalık takar mısınız? Veterinerlerden ya da siz evde keçe ile yapabilirsiniz.
Cok huysuz bu aralar. Yakalığı cesaret edemiyorum. Alt kısmını ince rahatsız etmeyecek kesilmiş çorap gecirmeyi düşündüm, dışkı kısmını acık bırakacak şekilde. Onu tavsiye eder misiniz?

Oyla 0
Huylanmaz ise olabilir tabi ki. Parazit sorununun olmadığını var sayıyorum

Oyla 0
Gün içinde poposuna batikon sürün. Hem o kısımda varsa bakteri mantar gibi şeyleri öldürür. Hemde batikonun tadı acı olduğu için fazla uğraşmaz. Ayrıyetten kuşa iç parazit ilacı (sitraks) ve daha sonrada sulphamezathine gibi bir ilaç kullanmak faydalı olabilir. İmkanınız varsa iyi bir kanatlı veterinerine götürün kuşu..

Oyla 0
Gün içinde poposuna batikon sürün. Hem o kısımda varsa bakteri mantar gibi şeyleri öldürür. Hemde batikonun tadı acı olduğu için fazla uğraşmaz. Ayrıyetten kuşa iç parazit ilacı (sitraks) ve daha sonrada sulphamezathine gibi bir ilaç kullanmak faydalı olabilir. İmkanınız varsa iyi bir kanatlı veterinerine götürün kuşu..
Batikon zehirler diye bir şey görmüştüm. Aslında tüylerine acı su sıkıyorum ama yine yiyor yine yiyor asla durmuyor o bölgeyle oynuyor. Bir tek orası. Gercekten bilmiyorum veteriner yakalık dedi herhangi bir parazit vs oldugunu inanın sanmıyorum. Tek o bölgeye odaklanıyor

Oyla 0
Batikon zehirler diye bir şey görmüştüm. Aslında tüylerine acı su sıkıyorum ama yine yiyor yine yiyor asla durmuyor o bölgeyle oynuyor. Bir tek orası. Gercekten bilmiyorum veteriner yakalık dedi herhangi bir parazit vs oldugunu inanın sanmıyorum. Tek o bölgeye odaklanıyor

Batikonu içse bile zehirlenmez. Cansu hanım ben size çözümünü yazdım ister uygulayın ister uygulamayın seçim sizin..

Oyla 0
Geri